2012. július 31., kedd

És végre

ma reggel 70.6 kiló voltam!!!

reggel: kávé
tízórai: lenmagos buci: fele vajjal és paprikával, fele friss barackelvárral
ebéd: 1 alsó comb, a szelet kukoricás kenyérrel. savanyúsággal
vacsora: 1 zacskós leves és egy marék szotyi

mozgás: kis ellipszis tréner, vagy mi :) 10 perc kb, majd holnap még próbálkozom....

Az idő szép, a szállás remek, háziak kedvesek és megint szerencsénk volt, mert csak a mienk a ház!

Wifi van ugyan, de sajnos a laptopom nem akarja felismerni , valami certificate kéne neki, na ez van, de van itt gép arról írok!


Julikám, nemtom a fb jelszavamat, így sajna nem tudunk csevegni, még megpróbálom kitalálni, de egyenlőre ki van zárva :)))

2012. július 30., hétfő

Megint megyünk!

Holnap elmegyünk kicsit pecázni, lazítani, fürödni, hűsölni:))) ide: http://cifrahidihaz.uw.hu/


Nagyon szimpi horgásztanya és van wifi és van konditerem!!!! (nagyon-nagyon baráti áron), remélem hal is lesz, de igazából az másodlagos, mi a horgászatot magát, a természetet, a csendet és az izgalmat szeretjük, a hal az csak ráadás..., amikor meg nem pecázunk olimpiát nézünk és fordítva :)


Ma reggel sem sikerült 71 alá menni sőt, ez van, majd szeptembertől igazán nekifekszem újra a témának, addig folytatom így...(azért bosszant)


reggeli: kávé
ebéd: tökfőzelék, 1 bundás kenyérrel és 1 pulykafasírttal
uzsonna: 1 fagyi (200 kcal)
vacsora: ua. mint az ebéd
este: dinnye

Mozgás ma sem volt, de holnaptól a konditeremben fogok bohóckodni, van futógép, a többit még látásból sem ismerem, de majdcsak kitalálok valamit, hátha a háziak adnak tippeket, de nyitott vagyok mindenre :)))
Talán 2 vagy max 3 alkalommal voltam konditeremben életemben!


Holnapra lesütöttem egy adag csirkecombot, másik adagot meg bepácoltam: 1 kicsi natúr joghurt, madras curry, kevés só, bors, paprikaolaj (erős), majd rádobom egy kis hagymára és rizzsel, savanyúsággal tálalom, finom lesz. Vettem még mangalica párizsit amiben 80% hús van, ez elég nagy szó, kíváncsi leszek az izére, állagára és vettem még kínai zacskós levest, ne vessetek meg, de nagyon szeretem, viszont tavaly december óta nem ettem, szóljon ez mentségemre...(270 kcal 1 adag, uzsonnának, vacsora helyett elmegy), itthon simán összedobok hasonló leveseket 5 perc alatt, de most valahogy elcsábultam, ha már úgysem fogyok...


Reményeim szerint, tényleg lesz wifi és akkor jelentkezem, amúgy szombaton jövünk haza és végre sikerült megtalálni és lefoglalni az adriai szállásokat is( Zára és Crikvenica lesz az úti cél idén)

2012. július 29., vasárnap

Édes Jójistenem,

remélem bírom idegekkel tovább az olimpiát, mert nagyon fel vagyok dobva és spannolva, most volt az aranyos eredményhirdetés....(elkepesztően elszánt, céltudatos és jóképű az első aranyérmesünk:)))


reggeli: kávé
tízórai: 50g tk kenyér, padlizsánnal, paradicsommal és paprikával
ebéd: húsleves, 1 csirkecomb
uzsonna: dinnye
vacsora: húsleves
este: a maradék padlizsán, kevés kenyérrel és paradicsom-paprikával 


mozgás: virtuálisan és vizuálisan, megint :)))


viszont megint 71.0000 kiló vagyok, mostmár tényleg, de tényleg legyen már valami, először pontosan 2 hete voltam pontosan ugyanennyi, jubilálok...


Most vissza az olimpiához és az izgalomhoz!!!

2012. július 28., szombat

Ígérem, hogy

ez az utolsó bejegyzésem mára!

reggeli: kávé
ebéd: húsleves levesbetéttel, répával és főtt hússal
uzsonna: 2 marék pattogatott kukorica, dinnye
vacsora: padlizsánkrém, 50g kenyérrel 1 paradicsom-paprikával
este: 2 barack

mozgás: csak elméletben, de nagyon intenzíven: úszás, judó, lólengés, vívás... :))) de nagyon koncentráltam és sokszor még levegőt is elfelejtettem venni!!!

Holnapra K. mákos tésztát rendelt, azt kihagyom...van még leves, főtt hús, padlizsán, felvágott és tervezek valamikor tökfőzeléket is...
 Ja majd elfelejtettem, ma reggelre 71.6 kiló voltam ismét, alakul, de nagyon lassan...

Padlizsánkrém, 60kcal/adag

Avagy vinetta, erdélyi csemege, kenyérre kenve vagy magában paprikával, paradicsommal, langyosan, frissen a legfinomabb, egészséges, (most) olcsó és szezonja van, kevés kalóriával...


Végy a piacon, vagy a kertből  2 nagyobb (lehet többet is és akkor le lehet fagyasztani télire) padlizsánt, sütőben, vagy parázs felett vagy a gázrózsán süsd meg jól, hogy a belseje puha legyen és a héja süljön meg keményre, kérgesre, tedd félre, hogy hűljön és még puhuljon is. 
Addig készíts majonézt 1 tojásból, de a bolti majonéz is megteszi én 30g light majonézt használtam lustaságból és kalóriakímélés céljából, reszelj le egy fél hagymát, bele a majonézbe.
A langyos padlizsánokat tisztítsd meg, a héja általában könnyen lejön, fektesd vágódeszkára és fa vagy műanyag késsel aprítsd össze apróra, (fémmel érintkezve állítólag megfeketedik és megkeseredik, ezt még sose mertem letesztelni:) csomómentesre, mivel vajpuha ez nem lesz nehéz...
Akkor keverd össze a padlizsánt a majonézzel és a hagymával és izésítsd: sóval, borssal, mustárral, ecettel vagy citromlével ízlés szerint, megéri pepecselni vele mert nagyon finom.


Természetesen ahány ház, annyi vinetta, van aki majonéz nélkül és fokhagymásan, kevés olajjal keveri ki, van aki tejföllel és lila hagymával jó borsosan, mind finom, de mi a majonézeset szoktuk elkészíteni!


Lássuk mennyi az annyi:


280g padlizsán     56kcal
30g hagyma         12kcal
30g l. majonéz      96kcal


összesen: 340g és mindösszesen 164 kcal, 3 adag szerintem, de ha nagyon ízlik akkor csak 2 :)
(4.5g fehérje, 13.3g ch és 10g zsír)
Ideális vacsorára, reggelire friss zöldségekkel, salátával, de nagyon finom paradicsomba töltve sajttal, főleg kissé sós friss ordával.(nagyon gusztán tud mutatni hidegtálon, mondjuk fasírt társaságában)




Jó étvágyat mindenkinek!

Megjöttem!

No, újra itthon!


Kellemes, totális kikapcsolódásban volt részünk, a végén már kicsit vágytunk is vissza!
Kiló száma változatlan, 72 kilóval mentem- ugyanannyival jöttem vissza, pedig ettem mindenfélét, csak a mennyiséget fogtam vissza (már amikor:)
Váradon, csütörtökön, Anyám szülinapi ebéddel várt minket: strasszburgi libamáj, zöldbab leves, sertésmáj lecsósan és marhanyelv kapribogyós mártásban, tiramisu.... mást nem is ettem aznap!


Másnap indultunk a hegyekbe, a Királyhágón megálltunk ebédelni, én  pacalcsorbát ettem, tejföllel, kenyérrel egy korsó sörrel, finom volt este dinnyéztünk és kevés kenyér és krémsajt, paradicsom-paprika volt a vacsora. Szombaton kirándultunk a Bivalyosba, a háziak sütöttek kapros-juhtúrós lángost, mi is kaptunk, isteni finom volt, az volt az ebédünk, aztán aludtunk egy óriásit, majd este sütögettünk a Jád partján, karajt és csirkecombot, salátával, zéró kólával! Vasárnap a maradék flekkenből rekonstruáltam a zakopanei gombás-tejfölös mártásos tésztát, a mártásba belevágtam a maradék sült húst és kevés cheddart reszeltem rá, ez sem volt rossz, vacsora hideg dolgok, zöldségekkel.




Hétfőn indultunk Juliékhoz, jól telt az idő, beszélgettünk, nevettünk, pecáztunk, ruhákat próbálgattunk, turiztunk, jógáztunk, jókat ettünk, ettünk-ittunk nem búsultunk :) sajnos  nagyon finom kenyeret lehet kapni náluk, próbáltam visszafogni magam amennyire lehet, több-kevesebb sikerrel...ja  és nagyon finom tortával várták K.-t a szülinapjára, amit nem is bírtunk elpusztítani..(szerencsére:))) Ettünk: sült husit és töltött cukkinit, másnap gulyást, dinnyét, harmadnap krumplilevest és dinnyét, rántottát, aztán csütörtök délelőtt indultunk haza! Útközben bekaptam egy hot-dogot és vettünk egy hatalmas 7 kilós fél! dinnyét, mézédeset!




Szerencsésen hazaértünk, aztán jött a feketeleves, mérleg: 73.6, na mondom nyugi, csomó dinnye a pocakban, ráérek majd másnap reggel kiugrani az ablakon :))) És tényleg, tegnap reggel 72 kiló voltam kereken, örültem nagyon, hiszen ugyanennyivel vágtam neki a hétnek...


Na tegnap, rohangálás, pakolás, főzés, olimpia megnyitó, persze belealudtunk, de felvettük.


reggeli: kávé
ebéd: dinnye
estebéd: olimpiai menü 1 : húsleves csirkéből, rántott csirkemell nekem csak párolt káposztával, de volt krumplipüré is.
vacsora. dinnye


Ami még történt, beiratkoztam idegenforgalmi szakmenedzser képzőbe, ilyen vén fejjel visszaülök az iskolapadba, de alig várom... 






2012. július 17., kedd

Kedd

gyarapodóban vagyok, de valami érthetetlen és nyugtalanító módon... reggel 71.4, megkönnyebbülés után 72 kiló, tudok mi? :)


Nem izgatom magam, most úgyis nyári, nyugis üzemmódban vagyok, a célom csak annyi, hogy augusztus elejére azért meglássam a hatost és majd ősszel, (legrosszabb esetben)  ledobom a maradék 5 kilót! ha előbb az se baj, de ez a terv. nagyon örülök, hogy márciusban belevágtam, mert olyan jó érzés most nyáron lenge ruhákban jól érezni magamat!!!


reggeli: kávé
ebéd: húsgombócleves, paprikás csirke, kevés durum pennével és uborkasalátával
uzsonna: negyed dinnye
vacsora: 1 tányér leves (elfogyott végre)
este:  1 light fügés-datolyás joghurt, elég finom, de kicsit műízű, azért is eszem ritkán ilyeneket...(ez Lidl-s)


mozgás: szóra sem érdemes jóga, saját kútfőből...


Holnap megint pakolás, még jó, hogy a bőröndöt nem pakoltam el, csak kimostam és mehet minden vissza bele :)))
Csirke is maradt holnapra, tehát főznöm sem kell egészen szombatig!!!
Péntekig anyámnál leszünk Váradon, onnan tudok írni, aztán 3 éjszakát Jádremetén leszünk, kis hegyi falu, lehet horgászni, túrázni, fürödni...wifi tuti nincs. Pénteken lesz K. szülinapja, elmegyünk egy étterembe, szombaton főzök egy adag gulyást, vasárnap pedig sütögetünk valami húst, salátával, zöldségekkel, egy kis finom, könnyű fehérborral, ó nagyon jó lesz.




 Hétfőn pedig irány tovább a komáékhoz :)
Ez lesz a következő hetünk, mozgalmas, izgalmas, kalandos...

2012. július 16., hétfő

Hétfő,

semmi különös, megy az élet  tovább...


reggeli: kávé
ebéd: kis adag illatos-omlós csirke káposztasalátával
uzsonna: 1 tányér húsgombócleves
vacsora: leves
este: pár szem barack, esetlég még banánturmix


mozgás: fél óra joggolás és kocogás, kis kör 


Holnapra van még leves és főzök paprikás csirkét, tk nokedlivel és uborkasalátával, hm, finom lesz!

2012. július 15., vasárnap

Na így, na! 71 kiló

Á, nagyon boldog vagyok, sikerült leadni 1 kilót, 1 hét balatoni nyaralás alatt, hihetetlen és nem éheztem, nem vontam meg magamtól semmit, odafigyeltem, mozogtam és meglett az eredménye, sallalala... :)))


Miket is ettem? Reggelire kávé, aztán irány a part vagy a horgásztó, vagy séta vagy döglés a lakban, ebédre általában rendesen ettem, volt, töltött káposzta, sült pulyka, pörkölt, kínai vagy nagy adag rántotta, délután ettem gyümölcsöt, vagy joghurtot, vagy palacsintát vagy lángost és este olyasmi ami ebédre volt, de kevesebbet és köret nélkül, csak salátával és napi 1 sör is becsúszott, vagy kis bor, pezsgő, de mértékkel!


Meg volt 4x mozgás, megjegyzem a futás nagyon jól esett, végig  a parton, szemben Badacsony és a lemenő nap, ilyen körülmények között, itthon is futnék...(nem  vittem futócipót, hanem a túraszandálomban futottam)


Jóga"tudásommal" pedig elkápráztattam és megfertőztem nyaralótársainkat, barátainkat és nagyon sok dicséretet és dicsérő pillantást kaptam a parton is, már teljesen elszoktam ezektől a dolgoktól és kifejezettem elszégyellem magam és igencsak meg is lepődöm, de a jó dolgokat is meg lehet szokni :)))


Ma elég rossz kislány voltam, de úgy gondolom, 1 kis lazítás nem árthat, nem ettem sokat, mert nem bírtam, de 2 szelet mákos-almás omlós süti, vaníliásodóval úgy lecsúszott, hogy csak na, pedig nem is vagyok édesszájú, viszont nagyon finom volt. ( volt még halászlé, kacsacomb, rántott szárny, 1 rablóhús salátával, dinnye, de mást nem ettem ma, van még barack ha megéheznék) 


Csütörtökig, megy minden az eredeti mederben, utána Erdélybe megyünk, rokonlátogatásra, pár napra a hegyekbe majd barátainkhoz (fogyitársnőmhoz és legjobb barátnőmhöz), aztán haza és teljes erővel olimpia, remélem jó és eredményes lesz!

2012. július 14., szombat

Itthon, hűvös otthon!

Hazaértünk, szép volt, jó volt, kár, hogy vége...


Délután, csomó vízzel és 1 lángossal a pocakomban 71.8 kiló voltam, nagyon várom a holnap reggelt, az igazság pillanatát. :))) Még az is lehet, hogy fogytam...
Ügyesen ettem az tény, 2x jógáztam és 2x futottam, sokat sétáltunk pancsoltunk, kirándultunk, szóval én megtettem a magamét, utólag örülök, hogy nem vittem a mérleget, mert csak bezavart volna, így volt jó!


Holnap viszont zabanap, töltőnap, vagy irányított elhajlás nap lesz, K. szülinapja alkalmából elmegyünk Ráckevére, a Savoyai kastélyba  ebédelni, nagyon várom...


reggel: kávé
ebéd: 1 lángos
uzsonna: 1 banán
vacsora: 1 csirkecomb csalamádéval
este: lehet egy kevés mogyoró (sótlan)


 a teáim elfogytak, most azon gondolkozom vegyek-e még? majd hétfőn szétnézek a bioboltban.

2012. július 11., szerda

Vagyok és virulok! és pirulok

kicsit mert eddig nem jelentkeztem, de bonyodalom volt wifi téren valamint vihar ás bunkó és lehúzós kocsmatulajdonosok, no ez van.

Jelentem a kajálás elég jól megy, de amire a legbüszkébb vagyok az a mozgás, eddig minden este edzettem, kivéve  hétfőt amikor a sárkányos nap volt, sőt tegnap majdnem 2 kilométert futottam, én lepődtem meg a legjobban...

Van velünk egy kismama, (3 hónapos a pici lány) minden este elmegy futni, tegnap este vele tartottam és a parton kocogtunk 1 kilométert majd kis edzés és után vissza 1 kilométert, a végén már tényleg futottunk,mert jött a vihar...ma is vele fogok tartani, nagyon jól esett, mikor vége lett...

Az idő remek, a víz csodálatos, még halat is fogtunk és ettünk is, kilókra már nagyon kíváncsi vagyok, mérleg helyett a centit hoztam el és a múlt vasárnapi mérésekhez képest jó eredményeket produkáltam.

Röviden ennyire futja most, legyetek jók, még jövök!!!!


2012. július 7., szombat

Fonyód 1.nap + fotók!

reggeli: fél liter tejeskávé
ebéd: 1 adag töltött káposzta
uzsonna: 2 barack, sült hús csalamádéval
vacsora: 1 light joghurt barackkal
most: pár falat lángos, pár korty sörrel :)))


mozgás:  fél óra múlva, ha lemegy a nap yoga meltdown level2, a parkban :) és nem egyedül szerencsére:)


az idő jó, a Balaton leves, de sokkal jobb mint otthon, éjszaka hiába esett az eső alig aludtunk valamit...


Első kép: 79 kiló, Nonó verseny kezdete, második: 72 kiló, verseny vége!!!


Mérleg végül otthon maradt, volt elég cuccunk!

2012. július 6., péntek

Már csak egyet

kell aludni és irány a Balaton, csak tudjunk... most még fullasztó az idő remélem jön egy kis szél vagy eső 
vagy bármi!!!


reggeli: kávé
ebéd: sült hús, paradicsommal, paprikával,  1 rozskiflivel
uzsonna: 1 vaníliás fagyi
vacsora: egy negyed görögdinnye
este: pancsolt leves, fagyasztott zöldségekkel, kaporral, tejföllel (elég jó lett)


pakolás, vásárlás, tikkadás és 72 kiló kereken!
Az előzetes tervekkel ellentétben nem lesz wifi, de úgy emlékszem van a közelben egy kis söröző ahol van és talán a strandon is, de ebben nem vagyok biztos... (kertmozi sincs, pedig azt nagyon szeretem)


Szeretnék mindennap írni, ez egyfajta segédeszköz a kontrollhoz és az, hogy páran bátorítanak és figyelnek rám (és természetesen fordítva is így van) sok erőt ad, a blog részévé vált az életemnek az elmúlt 4 hónapban. Nekem nem zavaró, ha leírom a dolgaimat, nem munka, egyáltalán nem vonja el a figyelmemet a nyaralástól, lazítástól.


Szóval itt leszek és írok, remélem! :)



Nyári töltött káposzta 140kcal/adag

Hihetetlen de igaz, többször újraszámoltam, de tényleg ennyi és nem több! Tejföl nélkül!


Balatonra készítettem, hogy legyen mit enni az első napokban, könnyű, frissítő, finom, igazán nem hizlal és a felmelegítés nem árt neki, sőt :)


Hozzávalók:


a töltelékhez:   500g darált pulyka (vagy csirkemell)
                       70g rizs
                       1 tojás
                       30g hagyma, apróra vágva vagy reszelve, só, bors, friss kapor, esetleg vegeta, ízlés szerint


most tanultam, hogy egy kis vizet rakva a töltelékhez, puhább és omlósabb lesz, mert van honnan szívnia levet a rizsnek...
A piacon vettem 10 darab savanyú káposzta levelet, a nagyokat négybe, a kicsiket félbevágtam és jól kimostam, mert elég savanyúnak tűnt.
Ebből a mennyiségből 27 darab csinoska töltelék lett, 870kcal összesen, 1 töltelék =33kcal


Jó 600g fejes káposztát laskára vágtam és az apró káposztával kezdve, rétegenként leraktam az egészet, a rétegek közzé kaprot szórtam és a végén beterítettem apró káposztával. Kibontottam egy 70g-s paradicsompürét, vízzel összekevertem, felöntöttem a káposztát úgy, hogy a lé jól belepje, a savanyú káposzta levéből is öntöttem keveset hozzá, majd főzés közben kóstolgatva pótoltam hol a vizet, hol a káposztalevet ízlés szerint!
Egy, másfél óra alatt megfő lassú tűzön,  3 tölteléket számolva egy adagra, 140 kalória jött ki, jó étvágyat 
hozzá!
 (az egész 1252kcal, 140g fehérje, 119g ch és 21g zsír)


Tippek:
vállalkozó szelleműek maguk kovászolhatják a káposztát ugyanúgy, ahogy az uborkát szokták (salátának is nagyon finom)
nagy lábosban kell feltenni, mert meg is dagad és még ki is fut :) - tapasztalat
egy kis füstölt akármi sokat dobhat az ízén és a kalóriaértéken is, de megéri :)
olyan mint a martini koktél, csak rázva nem keverve :)


és végül, ha nincs kedved, időd a töltelékekkel bajlódni, akkor a töltelék  állagát keményebbre hagyva (nem kell bele vizet tenni) gombócokat  formálsz és azokat rakod le, egy réteg apró káposzta egy réteg gombóc és kész!
Ebben az esetben érdemes fele savanyú, fele édes káposztát használni aprónak és ha túl savanyú akkor jól át kell öblíteni.


Érdekességképp, családom töltött káposzta fajtái: Drága Nagyanyám csak savanyú káposztából, oldalassal és füstölt kolbásszal főzte, kevés pirospaprikás rántással, Jóanyám csak édes káposztából, fehérborral felöntve  és cseréplábosban a sütőben, én meg mindig teszek bele édeset és savanyút is és paradicsomosan, jó sok kaporral (a kaprot csak mostanában szerettem meg).
Mindegyiket nagyon szeretem/szerettem, talán majd karácsonyra elkészítem a Mama félét, de az én verziómat a legjobban...ahány lány annyi káposzta :)

2012. július 5., csütörtök

Készülődés....

reggeli: kávé
ebéd: rántott sajt, sült krumplival és salátával :(
uzsonna: sárgadinnye
vacsora: fél kifli, abált máj salátával
este: 1 darab töltött káposzta


úgy látszik én a nagy melegben is zavartalanul táplálkozom :), sebaj ma ünnepeltem és rohangáltam és főztem és takarítottam és mostam és elfáradtam  és most már le is fekszem. remélem lesz egy kis eső éjszaka, de már most is sokkal jobb, végre alszunk egy jót!

4 hónap!

Ma pontosan 4 hónapja, hogy elkezdtem diétázni! Pontosabban ma 4 hónapja álltam először mérlegre egy hétfői napon... és már túl is vagyok a felén a tervezett fogyásnak, sejtem, hogy innen nehezebb és lassabb lesz, nem csak a fizikai de a lelki tényezők miatt is.


4 hónap alatt, a ma reggeli mérlegelésem szerint, -12 kiló, nincs okom panaszra, havonta -3 kiló!
Most jön a neheze, mert ruhában már meg vagyok elégedve a látvánnyal, de fürdőruhában még egyáltalán nem, még szerencse, hogy nyár van, mert plusz motivációt ad a folytatáshoz!


Nem hiszem, hogy megváltoztatott az eddigi fogyás, az önbizalmammal és magammal, úgy nagy általában nem volt problémám, kiegyensúlyozott és boldog voltam eddig is, talán egy kis büszkeség és elégedettség az amit pluszban érzek és természetesen sokkal jobb érzés tükörbe nézni, mint eddig. De ami furcsa nekem, sose foglalkoztam ennyit a testemmel, kalóriákkal, szénhidrátokkal, zsírral, mozgással, mindig jobban foglalkoztatottak a szellem, a lélek dolgai. Az (elcsépelt) igazság  és tanulság számomra a mértékletesség és nem a féktelenség gyakorlása, egyszóval önuralom!!! Lelkileg eddig is nagyon tudtam uralkodni magamon, talán túlságosan is, most ugyanezt megtanulom a testemmel is, nem nagy ügy, ha úgy sikerült akkor így is mennie kell, szerintem egyik sem nehezebb a másiknál :)))


Itt tartok most, a következő másfél, két hónapban vár rám a Balaton, Erdély és az Adria, egy olimpia, amit nagyon várok :) nagyon szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy ennyi helyre el tudunk menni nyaralni, kirándulni ezért nem fogok ezerrel a diétámra figyelni, de okosan próbálok étkezni, nem tönkretenni az eddig elért eredményeket, tehát a mérleg velünk utazik, el sem tudnám már képzelni , hogy reggel ne álljak a mérlegre! Azt sem hiszem, hogy vissza tudnék térni a régi életmódomhoz, ahhoz túl sokat küzdöttem és már máshogy nézek az ételekre is, megsaccolom a súlyát a kalória tartalmát.:)


Tehát a diétám 4. hónapját  ezennel lezárom :), indulhat az ötödik, nem szigorúan diétás hónap, reszkess Balaton, reszkessetek halacskák, jövünk, HoHohoHóóóóó....

2012. július 4., szerda

(M)elegem van!!!!

Ebből a kánikulából, alig várom már, hogy menjünk már Fonyódra, nem lehet aludni, mozogni, enni semmit se....


reggel: kávé
tízórai: 1 hot-dog, 1 gombóc fagyi
ebéd: mustáros sertéssült, 2 kanál krumplipürével sok salátával
uzsonna: negyed dinnye
vacsora: 1 tányér tojásleves, 1 sült hús salátával


na, azért enni sikerült, így utólag derül ki :)))), azért nem olyan vészes!


mozgás: vagy jó 3 óra séta, légkondis közegben, ebben a hőségben nem tornázom és kész!


Holnap már készülődés, könyvtár, piac stb. Valami levest összeütök, K.-nak van még sült hús.
Tényleg nagyon hisztis és ideges vagyok emiatt az idő miatt, persze értelmetlen meg felesleges de akkor is, ez nem normális, basszus. :(


Kilók se nagyon mennek lefele, de az is jó, hogy a 73-at nem láttam már régóta!

2012. július 3., kedd

Minden kivánságom

így teljesüljön, ma reggel megláttam végre a 71-t, egész pontosan 71.8 kilót...
Amúgy meleg és döglődés és kész vagyok már, ezért elmentünk strandra, pedig nem szeretjük, 10 perc után már haza akartunk jönni, végül belerázódtunk és több mint 3 órát hűsöltünk :)
Előtesztelem a lángos diétára gyakorolt hatását, megettem majdnem egy fél lángost :)))


reggeli: kávé
ebéd: 2 virsli (94g), 1 tojás, 1 tk kifli, paradicsom, uborka és mustár
uzsonna: 1 nagy tányér tojásleves, 1 szelet dinnye
vacsora: fél lángos
este: jó nagy szelet dinnye és lehet még levest is enni fogok


mozgás: pár hossz úszás, nyújtás a medencében :)


Ennyit mára, holnapra sült húst és salátát tervezek.

2012. július 2., hétfő

Diétás túrótorta, 150kcal/szelet

az úgy volt hogy meg(fenn)akadt a szemem Reni blogján egy sajttortán, tudtam, hogy születésnapra vagyunk hivatalosak, gondoltam lesz ott elég bűnös étek, sütök valami könnyűt amit én is ehetek :), de azért legyen finom és mutatós, amúgy van a társaságban lisztérzékeny is, szóval több legyet egy csapásra...


Az eredeti recept itt található és egy szép napon ezt is megsütöm, mert biztosan nagyon finom, a blogon szereplő képek pedig csodaszépek!http://renidani.blogspot.hu/2011/04/cheesecake-friss-eperrel.html


Az én verzióm:


500g zsírszegény túró
2 vaníliás cukor
30g méz
340g 12%-s tejföl
4 tojás
28g kukoricaliszt (3 csapott evőkanál)
csipet só, sztevia, reszelt citrom és narancshéj én tettem bele kevés sütőport is 


Először jól felvertem a tojást a mézzel és  a vaníliás cukorral, majd jól belekevertem a többi hozzávalót, belesimítottam a kapcsos tortaformába, amit előtte jól kivajaztam és közepes tűzön 40-45 percig sütöttem, szépen feljött, majd összeesett, erre számítottam is, pont maradt a  hely a gyümölcsöknek amivel feldobtam a tortát és az összképet is. A végén tálalás előtt felvertem némi tejszínt, nem túl keményre és azzal tálaltam, nagy sikert aratott, köszönöm Reni a receptet!












Díszítettem: meggyel, málnával, eperrel, áfonyával, citromfű és menta levelekkel.


A torta maga, gyümölcs és tejszínhab nélkül 1500 kcal és 10 szelet lett belőle, de ki lehet hozni többet és kevesebbet is :) 





Pótlás, tegnap és ma!

vasárnap:

reggeli: kávé, pár szem málna
ebéd: negyed grillcsirke csalamádéval és 1 rozskiflivel
uzsonna: málnás turmix
vacsora: 1 adag lecsó, 1 sült grillkolbásszal és 1 kenyérsarokkal

hétfő:

reggeli: kávé
ebéd: egy kinai leves és egy kis adag (fele) zöldséges, csirkemelles kínai rizzsel
uzsonna: a kis adag másik fele
vacsora: görögdinnyét esetleg málnás joghurtot tervezek

mozgás: kifejezett  mozgás nem volt, de délelőtt rohangálás a hőségben reggeltől délután 4-ig

Vasárnap este, amikor elmentünk a döntőt nézni, akkor még úgy volt hogy a Nonó-féle verseny véget ér ( több mint egy héttel a kiírás előtt) ezért a verseny lezárása felett és az elért eredmény fényében ( elégedett vagyok az elért eredménnyel)  érzett örömömben egy kicsit kirúgtam a hámból, értem ezalatt a frissen sült kenyér dúcát és az egész adag lecsót a fél helyett! :) Aztán mikor hazaértünk, olvasom, hogy minden marad a kiírás szerint és még 1 hét a verseny végéig... igazából örülök, még akkor is ha mi akkor már a Balatonon leszünk és valahol wifi-t kell majd vadászni, a mérleget így is, úgy is vittem volna magammal! Nos előre ettem a verseny végére, tipikus esete forog fenn, de nyertem még egy hetet, úgy megszoktam már a vasárnapi adatküldést (jaj fényképet, nem felejtsek el küldeni) a csevegést a csoportban, remélem lesz még folytatás, rajtam szerintem nem fog múlni, szeptemberig biztosan nem adom le azt a fránya utolsó 7-8 kilót!!!

Még az esti mályvatea is elmaradt, ehhez képest a reggeli kilók rendben voltak: 72.8, úgy szeretném már a 71-t látni, a többiről már nem is beszélve, de először a 71, ha lehet még a héten...



2012. július 1., vasárnap

Irányított elhajlás...

Ezt a fogalmat Alan blogjából kölcsönöztem, az egész bejegyzés itt olvasható: http://alanfogyasa.blogspot.hu/2012/03/szulinap-avagy-dietafelfuggesztes.html


Dióhéjban arról szól, hogy egy kitüntetett nap, este, alkalom esetén, nem felfüggesztem a diétát, hanem odafigyelve, esetleg kalória deficitet halmozok fel az adott napra és nem zabálás két pofára, hanem odafigyelve, irányítva étkezünk, igy, mondjuk nem 5-6000 kalóriát pusztítunk el, hanem csak 2-3000-t.


Azt hiszem, sikerült követnem a tegnapi estén (persze csak a mai mérlegelés fényében vagyok ilyen veszett magabiztos!):  estig nem ettem mást, mint 1 tojásból hagymás-gombás rántottát egy tk. zsömlével. Aztán jött a este 8 körül a szülinapi vacsora, (addig sk. mentás citromfüves limonádét kortyolgattam, szteviával édesítettem), körömpörkölt, főtt krumplival, kenyérrel, csalamádéval, uborkával, az ünnepelt tiszteletére!
Hozzáteszem én sem vetem meg a  körömpörköltet ezért nem okozott nagy dilemmát, hogy mit egyek: pörköltet ettem csalamádéval és uborkával, majd megvesztem egy kis szaftos krumpliért, de nem ettem, egy adagnyit ehettem jó sok csalamádéval és teljesen jóllaktam, csak a szemem és az ízlelőbimbóim mondták, hogy mééééég, de nem szedtem többször...


Aztán jött a torta, én vittem egy túrós tortát (recept holnap) és volt egy ugyancsak liszt nélküli ámde tömény csokis grillázsos torta. Mindkettőből ettem egy-egy kisebb szeletet egy pohár sárga-muskotályossal és ennyi.
pedig hajnalig fenn voltunk, beszélgettünk játszottunk és végül ott is aludtunk.


Hozzáteszem rengeteg bókot kaptam, a slim verzsön mindenkinek tetszett, jólesett, büszke voltam magamra és ez még több erőt adott, mégis csak Nő  vagyok, kell a visszajelzés! A férjem is rengeteget dicsér és sokat segít nekem, de K. akkor is dicsért amikor kerekebb voltam és ez jól is van így...:)


tehát:
reggeli: kávé
ebéd: rántotta, tk zsömlével
uzsonna: jeges kávé
vacsora: körömpörkölt csalamádéval,  2 kisebb szelet torta és 1 pohár muskotályos


mozgás: örültem, hogy éltem ebben a hőségben


Mivel a mérleget biztos ami tuti alapon elvittem magammal, reggeli súlyom 72.6 kiló ami -0.8kg, már rég nem volt ilyen jó heti eredményem, szóval ma nagyon boldog vagyok, végre....