2012. december 27., csütörtök

Két ünnep(zaba) között :)

Naszóval, eddig +1 kiló és még hol a vége, holnap megyünk még csak Váradra és aztán szilveszterezni, de ez most jólesik, nem zabáltam egyáltalán, majd január elején levonom a konklúziókat.

Szegény K 24.-én ebéd után belázasodott, megfázott, de tartotta magát, anyósom csomó rántott húst csomagolt nekünk, amit végül én ettem meg, 2 nap alatt, szigorúan csak salátával. Szerencsére volt itthon: kasvirág szirup, manuka (mamóka:) méz, torokcukorka, így ma már elég jól van, ami nem volt itthon sajnos és minden zárva volt, valami kis csontos hús amiből húslevest tudtam volna főzni, csak csirkemell filé volt, de most az is megtette.

A második adag krémes egyszerűen csodás lett, mint a nagymamám barátnőéjé,  3 titka van: a tésztát 3-4 centivel kell nagyobbra nyújtani, mint a tepsi, a krémbe nem kell csak tojás-tej-cukor-liszt (semmi puding vagy por) és jó sok vanília kivonat vagy aroma. Holnap anyámnak is csinálok egy tepsivel. A sacher is finom lett, 3 tábla 50%-s csoki volt benne és a fele lisztet dióval pótoltam... egész ünnep alatt 1 szaloncukrot, 1 szelet krémest és fél szelet sachert ettem, ez elég jó!

Végül súlytartás: mindenféle adatokba botlottam az 1600 és 2400 kalória között,  első körben a myfitnesspal  által javasolt 1650- ha nincs mozgás, ha meg lesz akkor  bővítem az étkezésemet, az ajánlottak alapján. Mozgás csak 3.-tól lesz (max szánkózás, sétálás addig vagy úszás-termál, ha K teljesen meggyógyul).
Halkan és félve írom  letöltöttem az Insanity edzést és már bele is mertem nézni, jó lenne a jóga mellett ezt is csinálni...

Végül, túltettem magam azon, hogy nem lettem sem Eva Mendez sem Monica Bellucci...de még sokat tehetek érte, ugyan K szerint nekem szebb a lábam és a fülem :))) Kszi :))

A rokonok nagyon dicsértek és érdeklődtek,  így kénytelen voltam egy kalóriaszámoló gyorstalpalót és egy jógabemutatót tartani ( a fiatalság egy része fél éve jár jógázni és lepipálom őket a pózokban, örök hálám Jillian) miniruhában!!!

Ma még nem tudtam annyit enni mint az eltervezett, de nem is baj, még nincs vége a eszem-iszom és a terülj-terülj asztalkámnak...


Szerintem idén már nem jelentkezem, mindenkit aki idetéved és valamikor is olvasgatott ölelek és köszönöm a sok biztatást, jó szót, boldog és szeretetteljes újévet kívánok!

2012. december 23., vasárnap

Verseny és fogyókúra vége!

Meglett a mínusz húsz kiló, ma reggel pontosan 64 kiló voltam :)

De szépen sorban: a krémes finom lett, hagyományos a krémje, az alap leveles tésztából, holnap csak arra kell figyeljek, hogy úgy 5 centivel nagyobbra szabjam, mint a tepsi, mert összemegy sülés közben.
A kcal értéke elég húzós lett cirka 410 kcal/szelet! (felet ettem), szemben Betti krémesével, ami pont az ötöde az enyémnek!

A disznótoros vacsora óta fáj a hasam, ma már kicsit jobb, úgy jártam mint a Murányi kutyája, gondlom a zsír miatt, ami ugyan jólesett, akkor amikor ettem...

Ma viszonylag könnyű dolgokat ettünk: tárkonyos-kapros apróléklevest és krumplis tésztát, céklával, csalamádéval.

De jöjjenek a képek:

2012. december 20., csütörtök

Depis nap ez

de nem tudom mér, nem szoktam én ilyen lenni, szerintem a vérnyomásom is nagyon alacsony volt egész nap, most kezdek csak igazán felébredni, magamhoz térni, épp ideje :), mingyá fekszem ugyanis.

Kiló megint növekvő tartományban, a lokális minimumomhoz képest, üsse kő  holnaptól már indul a karácsonyi menet a barátainkkal...ahol klasszikus disznótoros lesz a menü párolt káposztával én meg megfejelem egy tepsi igazi házi krémessel, ez lesz az első, még nem sütöttem  sose. Elmegyünk délután Pilisszántóra  a fénylánc Magyarországért rendezvényre, utána vissza a bázisra és iszogatás, társasjáték, meg ilyenek.

Nekem szerencsére, vagy nem, a karácsony nem a sütésről-főzésről szól, mert szenteste anyósomnál szoktunk lenni, a menü mindig ugyanaz: húsleves az én kedvemért, rántott hús és rizibizi K kedvéért, ananászos tojássalátával (nagyon finom) és zöldséges csirkeragu-aprópecsenye féleség mindenféle savanyúságokkal. És ami a legszebb, ami megmarad, azt hazahozzuk és este elmajszoljuk egy jó kis film alatt, a szép kis fánk és gyertyák fényében :) de jó lesz :) és meglepetésnek, viszek anyósomnak is egy tepsi krémest (ez az Ő kedvence), ezért is nagyon izgulok a holnapi sütés miatt, hogy jó legyen és remélhetőleg tudjam majd még egyszer reprodukálni.

Azután első napján, K keresztanyjánál leszünk, nagy családi körben. menü, ugyancsak standard: halászlé, töltött káposzta, sült csirke, mindenféle köretekkel és salátákkal ( húsvét óta nem láttak, lesz majd nagy csodálkozás :) és ipari mennyiségű édesség, amit megint megfejelek, már évek óta egy Sacher tortával, ezt már a kisujjamból kirázom :)  Valika, a keresztmama fenségesen főz  talán egy picit zsírosan,  anyósom is finoman, de szinte zsírmentesen.

Másodnapján itthon leszünk, tervezett menü: hagymás rostélyos :)
Végül 28.-n megyünk Váradra Anyuhoz, még nem tudom ott mi lesz a menü, de legyen is meglepetés :)
Szilveszterezni is ott maradunk, Várad környékén az unokatestvéremnél.


Summa summarum, ha ügyesen eszem, baj nem lehet, kell süssek 2 krémest és egy Sachert, majd egy hagymás rostélyost és más dolgom nem is nagyon lesz :)

Vasárnap jövök kilókkal, centikkel és képekkel, a versenynek is vasárnap lesz vége, elméletileg a fogyókúrámnak is vége, de az életmódváltásomnak biztosan nem. Mást még nem tudok mondani, ezen rágom magam egy ideje, a hogyan továbbon..

Hogy mutatna a fa alatt 20 kiló zsír vagy cukor???  :)))

2012. december 17., hétfő

15. hét!

Ó igen: 64.2 kiló (0.4 kiló mínusz és már csak 20 deka hiányzik a -20-hoz)



a hétvége jól sikerült, minden megvolt amit elterveztünk, sajnos nincsen idő, most részletesebben leírni.

Szeretném pótolni, még a héten...


2012. december 13., csütörtök

A kilencedik..

házassági évfordulónk van ma :)

A mi mottónk:

„Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned.” (Weöres Sándor)

Több okból is: mindketten szeretjük Weöres Sándort és ez volt a visszatérő ének abban a táborban ahol megismerkedtünk, Tiszadobon, a csodás Andrássy kastélyban.

A mai nap is ennek jegyében, reggel lustálkodtunk  elmentünk moziba, összesen hatan voltunk a teremben (A Hobbit), tetszett, igazán látványos és a hanghatások is érvényesültek rendesen :) A mese se rossz :) Az elején nemtom mit baltáztak el, a film előtt, de az egyik kedvenc dalunk hangzott el a sötétben:


Utána megebédeltünk én egy gyrost ettem, már régen kívántam, fél túrós palacsintával, jólesett, még most is tele vagyok vele.

Eddig a romantika, mert a mérleg, vagyis a kilók megint inkább felfelé tendálnak, igaz a héten nem volt nagyon időm tornázni, de elég aktív voltam, mind1, megy minden tovább, ahogy kell. 

Ma este, vagyis nemsokára megjönnek Juliék, holnapra jó kis programokat terveztem be: vásárlás-nézelődés, flabelos, találka Julcsival és este a Nonó féle fogyiverseny záróbulija, remélem minden jól sül majd el:) Nagyon várom :)

  

2012. december 10., hétfő

14. hét!

Ma reggel újabb csúcs: 64.6 kiló :)

De nem értem mitől? Kb. 10 napja szedek zöld tea kapszulát (még Anyutól kaptam a múltkor) vajon attól? vagy a pár hetes stagnálás után megint beindultam? vagy a flabelos?
Kilenc hónap után sem tudok két dolgot, mindkettő a kilókkal kapcsolatos: egy, mi a menete tulajdonképpen a fogyásnak, vagyis előre nem tudod megmondani a következő  héten mennyit fogsz fogyni, avagy nem, kettő, a digi mérlegem soha nem mutatott páratlan dekát, vajon nem is tud??? :)

Akkor az új cél karácsonyig a 64 kiló, csak a kerek szám miatt a dokumentált -20 kiló miatt!

utána? stabilan tartani  a 64-65 kilót.
hogyan? étkezés majdnem mint eddig: reggel kávé, ebéd- rendes adag (most felet eszem kb.), uzsonna- egy szendvics, vagy tojás, vacsora: saláta, vagy joghurt, turmix. nassolás lehetséges: gyümölcsök  magvak, kakaó és étcsoki néha-néha kis sütemény formájában. vasárnap- lazábban-kiadósabban
mozgás? mindenképpen, sőt csak mostantól kéne igazán.(jóga, fegyencet is el kéne kezdeni-folytatni, flabelos: nagyon tetszett és majdnem izomlázam is lett tőle :)


Sajnálom, de annyi kézimunkázni-valóm akadt, hogy fotókra nem volt időm,  majd 64 kilónál, csak el ne kiabáljam :)


2012. december 7., péntek

Önérdekű közlemény :)

vagy közérdekű önzlemény :)

Megvan, sikerült, ma reggel kereken 65 kiló, csak így, egyszerűen, elsődleges cél pipa!

Megjutalmaztam magam 10 perc falbival és némi fehérneművel, már aktuális is volt egyébként!
Ma örülök. Karácsonyig folytatom az tuti, vasárnap jövök képekkel, remélem.
Most irány a kézi meccs és a horgolás, bele kell húzzak :)

Puszi vagyis pacsi :)





2012. december 2., vasárnap

Advent!


Ezzel az Angyalnak írt levélkével kívánok Nektek örömteli várakozást!


Súly változatlan: 65.4 kg, ha valaki végignézte volna, hogy mit műveltem ma reggel a mérleggel igazi burleszk volt...A végén már egy szál semmiben, az ájulás és a légszomj határán, egyszer-kétszer felvillant valami kecsegtetőbb érték, de aztán visszaugrott 65.4-re :)))

9 hónapja megy a fogyi, de ez nem teljesen igaz, mert ami fontos, hogy tényleg életmódot váltottam és azért biztató, mert remélhetőleg, ha így folytatom majd, nem fogok visszahízni, csak annyira elcsépelt ez az életmódváltás kifejezés, sajnos sikerült ezt is kimeríteni.

Tegnap finomakat főztem és ettünk, receptek alant, a héten rendesen tornáztam és mozogtam, én megtettem a magamét, az eredmény sem maradhat el, ezért nem búsulok, főleg hogy a hét közepén 67.2 is voltam...
Ma is a tegnapit esszük ( de lehet, hogy holnap is:))) vagyis palócgulyást és diós-kakaós piskótát.

Palócgulyás:

 a különbség a hagyományos gulyáshoz képest: zöldbabot is teszünk bele és a végén tejfölös-kapros-zöld petrezselymes habarással sűrítjük.




Diós piskóta:


Majdnem klasszikus piskóta, kicsi tortaformában megsütve, nagyon finom, egy kiskanál baracklekvárral ettem és finom tejeskávéval, ma megismételem ezt... ha csokimázat is tettem volna rá, tiszta Sacher lett volna, ki is fogom próbálni legközelebb..
Igen a dió nélkül, nagyon kalóriaszegény lett volna, de egészséges és szeretjük, szépen feljött  könnyű puha, pont ahogy K szereti én inkább a kelt tésztákért vagyok oda...

össz-vissz  ez az ebéd nincs 450 kalória se és laktató, finom, már-már ünnepi, a gyertyák fényében, mindképp :)
+ 1 ötlet : elegáns, egyszerűen nagyszerű só-liszt, vagy mézeskalács vagy apró-süti design: