2013. április 25., csütörtök

Képes búcsú!

A 275.-k és (soha ne mondd, h soha) utolsó bejegyzésem egy ideig bizonyosan!
Cirka 14 hónap az életemből, 20 kiló mínusz, 4 hónap súlytartás, egy új szerelem: a jóga. sok-sok kedves ismeretlen és azóta megismert támogató, sorstárs, mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm :)  Azt hiszem most már menni fog minden e mankó (blog) nélkül is. :)

Búcsúzóul pár kép rólam, jógáról, saját készítésű jógaszőnyegemről és jógazoknimról :)


és a minek nevezzelek lábhorgolmányról :)



Kilók száma: 65.2 kiló

2013. április 21., vasárnap

Minden jó!

és szép :)
Az idő, a súlyom (65) az elkészült jóga és fürdőszobaszőnyeg, a készülődő jógazoknim (olyan is van), az új farmerom és táskám (régen nem vettem, igaz kidobtam vagy 10-t), a jóga, a power plate a Sugár fitness és végül a mai margitszigeti futóverseny( csak, mint fotós és buzdító vettem részt, de végül engem is lekaptak:)), egyszóval az elmúlt hetem és az élet!

mer megérdemlem :)

Szeretném feltenni az elkészült munkáimat, már izzítom a hozzávalókat... szépek lettek.
Szóval szombatn nyilt nap volt a Sugár fitnessben, ki is használtam, voltam jógán (közepes volt, vagy nekem voltak túl nagy elvárásaim), mondta az edző, látszik  hogy nem új nekem a jóga, pilatesen az inkább kikapcsolódás volt, majd sparrowbag következett, homokzsákokat kellett húzni, vonni, guggolni velük, kemény, de marhaság sztem :))) Jó volt ennyit mozogni, van is olyan izomlázam...
Ma pedig a futóverseny a Nonóval és a lányokkal, jó hangulat, szuper idő, ha nem is neveztem semmilyen számban, de rengeteget gyalogoltam, szóval eredményes hetet zárok minden szempontból...

Édes a pihenés...

2013. április 18., csütörtök

Stop!

66.8 kiló vagyok. stop. nem értem. stop. fejen kézen és alkaron állás 70%-s. stop.
vasárnap bővebben. stop :)


2013. április 12., péntek

Mi a manó???

Több dolog miatt is, 3 nap kímélő-diétás koszt után, lettem 66.6 kiló!!!! Mára normalizálódott 65.2 kilóra, ki érti ezt? A másik a power plate után olyan izomlázam lett-van, h alig tudtam edzeni a rugalmasságom és lazaságom eltűnt, alig tudtam jógázni tegnap...

Edzés:

Ezek már elég jól mennek:                        
Sirsasana 1 és 2

Per pillanat 2 célom van: kézenállás és vinyásza előre és hátra- ez lesz a nehezebb :)

Kézenállásra jó rávezető lehet az alkartámasz  (pincha majurasana vagy pávatoll póz):






hogy ez menjen, a delfin pózt kell gyakorolni és bátran merni kísérletezni. 
Találtam pár rávezető videót Kinótol, azokat fogom gyakorolni.

Azt hinné az ember  lánya, ha megy a fejenállás, akkor ez gyerekjáték, de egyáltalán nem, hiába csak annyi a különbség, hogy a fej nincs a földön...




 Kino a kedvenc és szeretném azt hinni hasonló alakom van,  és lehetek valaha ilyen kis csinos, kellemesen izmos és gömbölyded mint Ő.
Íme:



A  előre-hátra vinyásza még ennél is keményebb, elborzadva olvasom, hogy évek alatt lehet elsajátítani, de van jó pár rávezető, előkészítő videó, azokat gyakorolgatom és egy szép nap, csak összeáll a kép, vagyis a gyakorlat, erről beszélek:


Most az az ötletem támadt, hogy régi pólókból horgolok magamnak egy jógaszőnyeget, az legalább mosható, egyedi és nem sajnálom majd nyűni, igaz eddig simán a szőnyegen nyomtam, de kell egy kis divatozás.. Turira fel! (esetleg a fürdőszobába egy kilépőt is, prototípusnak)



2013. április 9., kedd

Élmények

Vasárnap volt a fegyences csoport első találkozója, nagyon örülök, hogy elmentem, másnap még a lábujjaimban is izomlázam volt és mára sem múlt el teljesen. Nagy adag motivációt és energiát kaptam a fegyenctársaktól, mindenki kedves és közvetlen volt, arról nem is beszélve, milyen ügyesek, erősek és izmosak az elítéltek :)

cikk+ képek : ehun e

itt látszom egy kicsit: a három a kislány közül középen, egyenes híd közben.
Kár, hogy nem tudtam végig maradni, de remélem lesz hamarosan újabb találkozó! Viszonylag jól mentek a gyakorlatok, ment a teljes híd állásból és a fejenállás is, büszkeség... És fogtam kettlebellt, kicsit emelgettem, jópofa :)

Ma power plate edzésen? voltam egy fogyis társammal bótoltam a 3 alkalmas edzést, meglepően keményen megdolgoztattak a gépen, guggolás, kitörés, rugózás és a végén volt kb 5 perces lazítás, az nagyon jól esett, végül kissé remegő lábakkal végeztem. Összességében jó volt és hasznos.

Ma és tegnap még diétás-kímélő étrenden vagyok, még nem 100%-s az emésztésem.( köménymagleves, zöldséges rizottó, saláta, pirítós, ilyenek)

Átgondoltam és átvariálom az edzéseimet:
20 perc harcos (warrior) jóga
fegyenc- aktuális lépések és gyakorlatok
videómegosztóról rövid 1-1 spéci jóga póz gyakorlása
ez 3 x egy héten, 2 x a megszokott séta ( másfél-két óra)

Szeretnék bővebben írni az edzéseimről, dokumentálni a fejlődést, tapasztalatokat satöbbi.




2013. április 6., szombat

Heti étkek + 1 recept


Húsvét hétfő, családi ebéd, a szokásos
Kedd: kínai
szerda-csütörtök: káposztás csirke
péntek: krumplis tészta
szombat: borsófőzelék tükörtojással
vasárnap (hétfő): orjaleves sok zöldséggel és házi csigatésztával, főtt karaj krumplipürével és almaszósszal

Káposztás csirke:  családi recept



érdekes, de harmonikus ízkombináció: kapros-fokhagymás-tejszínes.

Egy egész csirke feldarabolva, enyhén meglisztezve és kevés olajon vagy zsíron gyorsan megpirítva. A maradék zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, só, bors, csirke vissza a hagymára, kaprozni, fokhagymázni, hozzáadni a laskára vágott káposztát és felönteni kis alaplével vagy vegetás lével, vagy vízzel.  Mikor megpuhult a csirke, egy jó adag kaprot és fokhagymát elkeverünk tejszínnel vagy tejföllel és ráöntjük a csirkére, kicsit összefőzzük és kész! Tetszőleges körettel tálaljuk, laktató, nagyon finom! ( kellően besűrűsödik a csirkére került liszt miatt, de akár le is spórolható, kalória szempontból)

Edzés nem volt :(
De lesz majd :)
Rácuppantunk egy sorozatra és azt nézzük éjjel, nappal, nemsokára elfogy, majd akkor...
Kilók: 65, elkaptam valami gyors lefolyású ámde annál vehemensebb vírust, az étvágyamat azonban nem gátolta :)) K leadott 2 kilót a vírustól...

2013. április 3., szerda

Végre tegnap elfogyott az utolsó morzsa bejgli, 6 rúddal sütöttem Váradon, csak felet-felet hoztunk haza, szerencsére, az utolsó falat sonka :)

Természetesen +1 kilócska :) de minden szép, jó s finom volt leszámítva az időjárást! (65.4 kiló)
Holnaptól folytatódik a súlytartás és a jóga.
Az étrend ami bevált:
reggeli: kávé
ebéd: leves + második rendes adag
uzsonna: szendvics, vagy nagy saláta, rántotta, túró zöldségekkel, jó adag leves
vacsora: fél adag ebéd, banánturmix, vagy gyümölcs
nasi: magvak, egy maréknyi