2013. október 29., kedd

Hétfőig

nem leszek, megyünk Váradra, 1 nappal hamarabb a tervezettnél, így a dolgozatot, nem fejeztem be, de jól haladok.

Egy gyors,saláta recept, számok nélkül: jégsaláta, hagyma, répa, sült sütőtök, feta, olíva, balzsamecet, só, bors, elképesztő...ezt vacsoráltam, a héten már másodjára!

Most pakolászás, olvasás
Kilók rendben, mozgás alakulóban...
















végül is miért ne?  folyt. köv. :)

2013. október 26., szombat

Hétvége

Írom és írom a dolgozatot, a fele kb. kész, a konzulens jól megdicsért, nem csak az ütemért :) Szeretném még Várad előtt befejezni, legalább is az írás részét, a kozmetika, miegymás még húzódhat.

Láttam egy bomba ötletet, íme:






















most sajnálhatom a sok kidobott pulóvert, kardigánt...majd kerítek másokat, és a megmaradt részből meg párnahuzatot lehet varrni, fellelkesültem :)

Ez úgy látszik a séták hete, szerdán ugye a nemzeti ünnepen sétáltunk, tegnap olyan 6 km-t könyvtár oda-vissza, holnap meg szimpátia tüntetés  Hősök tere- Román nagykövetség!










ez alkalomból horgoltam egy kis arany-kék kitűzőt!

2013. október 23., szerda

10 hónapja

pont, hogy először (és utoljára) megláttam a 64.00 kilót, a mérlegen, jó ezt számon tartani és nem feledni!

Hétvégén alkottam ezt a pohár-krémest és nagy siker lett, 4 nagy, vagy 6 kisebb adag lesz belőle.
Tulajdonképpen megfőzöm a krémes krémjét, és ráteszem az előzőleg feketekávéval, esetleg meggylikőrrel meglocsolt babapiskótára, mehet bele mazsola ( én nem szeretem) és a tetejére keserű kakaó, vagy csoki vagy mandula. Amolyan krémes-tiramisu fúzió, hétvégente elmegy, de mégsem kalóriabomba és hamar megvan.













valahogy nem volt itthon fehér liszt, csak tk., de miután kihűlt alig lehetett kiérezni a krémből és 30 g is bőven elég belőle.

Volt még a héten egy igazán különleges kókusztejes- currys, sütőtökös leves, legközelebb azt is leírom,  mert nagyon jól sikerült.

Ma igazán jót sétáltunk, pártunk és ormányunk jóvoltából :) A Deákról a Hősök teréig, és onnan majdnem hazáig, az idő csodaszép volt, nem is lőttek, szóval minden jó volt...



egyik kedvenc versem, borzongató...


2013. október 19., szombat

Zellerkrémleves, 76kcal/adag

Nagy meglepetés volt a zeller, vagyis a tápértéke, arról tudtam, hogy egészséges, ez egy szuper zöldség, még keresek, alkotok receptek vele.( remélem jó az adat, utánanézek még)
A krémleves is igazán finom, kellemes és különleges ízű.
Egy kis zsiradékon megfuttatok 1 zöldhagymát, a kockára vágott zellert és krumplit, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje (lehet vegetás, vagy kocka), só-bors, megfőz, utána turmixol, felönt annyi tejjel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, megkóstol és kész, mindössze 76 kalória!














Mivel ilyen kevés kcal szorult belé, tálaláskor megszórtam egy kis pirított, szeletelt mandulával, nem bántam meg :)

Írom a dolgozatomat, alakul, legalább is, mintha kezdene valamilyen formát ölteni, hétfőn konzultálok.
Most mozgás terén,  hétfőig parkolópálya, de utána futás, 5 km-s edzésterv egy kis fegyenccel megbolondítva a fordulóknál, most ehhez érzek kedvet, ha pedig már nem lehet futni az időjárás miatt, akkor jóga.

Ma sampont kutyultam: 5 szép vadgesztenyét negyedeltem, desztillált vízben főztem úgy 5 percig, leszűrtem, pár maradék szappanvéget ( kézműves-Juli féle) belereszeltem, összemelegítettem, míg elolvadt, mikor kihűlt valamelyest a lé, akkor adtam hozzá grapefruit cseppet (tartósító), kis kanál szódabikarbónát, levendulaolajat és kevés rózsavizet, holnap kipróbálom! 

A piros napok ellenére a kilók nagyon szépek, előtte már aggódtam mert makacsul 66-65.8-t mutatott, de akkor csak a szokásos pms lehetett. Nemsokára 10 hónapot töltök és még mindig nagyon tudok örülni az elért eredménynek....

2013. október 15., kedd

Motiváció

A Sacher, nemcsak nagyon finom, de több szelet is lett, mint gondoltam 15 szelet, 11 helyett, így  egy szelet majdnem egy százassal kevesebb, 358 kcal, jó az sem kevés...

Tegnap, nem volt áram, mert elfelejtettük befizetni a számlát, elég kellemetlen volt, viszonylag gyorsan visszakötötték, de elég kínos volt, így is :) Végül nagyon tudtunk neki örülni...

Motiváció: jövőre 20 éves érettségi találkozó, ezt tudtam, de összecsoportosultunk az 1-8 osztálytársakkal és velük is lesz egy találka, talán jobban várom és jobban motivál, mint az előbbi. Jövő júliusban lesz, Váradon. Igaz még elég távoli, de próbálom magam hergelni, ma vagy kocogni megyek, vagy Jillian!

Végül kocogtam :) jól esett!


2013. október 11., péntek

Sacher, megint, elrettentésül :)

Itt már egyszer volt szó, meg recept a Sacherről, ma megint elkövettem, mert holnap családi eszem-iszom lesz.
Ami újdonság, hogy kiszámoltam a Sachert, alaposan, nem egy könnyű desszert, de van amikor ez olyan fontos, vagyis nem az a fontos, hogy én mit szeretnék, vagy nem szeretnék enni, legfeljebb beérem fél szelettel! A család és főleg K kedvence :)

Jöjjenek a számok:
















A héten nagyon jól sikerült a töltött csirkecomb, a combokat hagymás-almás ágyon sütöttem ropogósra (saját zsírján), a tölteléket (gombás) külön muffin formákban, volt még hozzá rizi-bizi és meleg kelkáposzta saláta ( kis dióolajon megfuttatva s balzsamecettel meglocsolva), csak, hogy ne felejtsem el, diétakompatibilis és kiadós és finom...

Megvan a szakdolgozat témám és konzulensem is, össze is állt már a fejemben, a zarándokturizmusról fogok írni, összeolvastam egy csomó mindent, most hagyom érni kicsit az információkat, majdcsak összeállnak!

Kilók rendben, mozgás nincsen rendben, csak a séta része...









2013. október 7., hétfő

Pompás ebéd 440 kcal-ból

nemcsak pompás, hanem gyors, maradék hasznosításra, vendégeknek ideális! nemcsak finom, egészséges, laktat is, és ahhoz képest nagyon kevés a kcal tartalma! Látszik, még most is a hatása alatt állok :)

Lássuk maradt tegnapról fél kiló hajában főtt krumpli és egy nagy szelet rostélyos ( 300 g).
A receptben nem megtévesztésül szerepel csirkemell, hanem azért, mert az mégiscsak jobban passzol a diétához.

A ragu alapja a hagyma és a felcsíkozott maradék sült hús,  hozzáadtam azt amit itthon találtam, de mehet bele bármi, karfiol sütőtök, zöldbab bármilyen zöldség. A fűszerezés is szimpátia és kedv kérdése, én most mentával, kakukkfűvel, bazsalikommal, de nagyon finom lehet kaprosan, fokhagymásan, akár indiai fűszerekkel is. A kis csavart a csemegeuborka adta a szaftnak. Végül nyakon öntöm tejföllel, mivel eleve sült hús kerül bele, annyi ideig kell csak főzni, párolni míg a zöldségek megpuhulnak.
















A köret krumplinudli volt, a maradék főtt krumpliból. A krumplit áttörtem, rádobtam 1 tojást, 100 g lisztet, 1 kanál zsírt, jól összedolgoztam. ( a liszt mennyiség függ a krumpli fajtájától, lehet többet is felvesz, de ha nem akarunk több lisztet tenni bele, akkor szaggassunk és formáljunk kis gombócokat a masszából és azt főzzük ki) Pihentettem kicsit majd hengereket sodortam belőle, felvágtam olyan nudli formára, kicsit hagytam szikkadni, majd bő sós vízben kifőztem  ( ha feljön a tetejére kész) és rátettem a ragura, kicsit rotyogtattam még és el is készült. ( jól meg kell borsozni)













Nos, K szó szerint kezet csókolt.

Azért nagyon hasznos ez a nudli, gombóc, legyen akár  gnocchi, mert rendkívüli módon variálható, elég jó a kcal tartalma és különlegesen finom. ( lehet levesbetét, ehetjük sósan mindenféle mártással, paradicsomos, tejszínes, tejfölös, ehetjük édesen morzsával, dióval, lekvárral). ha túlméreteztük az adagot, főve le is fagyaszthatjuk, ha vendégek jönnek előre is el lehet készíteni.
Próbálátok ki, érdemes :)

2013. október 6., vasárnap

Kirándultunk!

Végül nem termálvízben kötöttünk ki, hanem Kismaroson, volt ott minden, szüreti felvonulás, lovak, fogatok, traktorok miegymás és nagyon finom meggyes sör.
Túráztunk egy jót a Börzsönyben, a táv még vita tárgyát képezi, de 11 km biztosan volt hegynek föl, völgynek le, csodás színek voltak, kikericsmező, források, patakok, horgásztó, paradicsomi. Még az idő is nagyon kellemes volt.

















Ez a legjobb 2 vagy akár több legyet egy csapásra, aktív kikapcsolódás, kalóriaégetés no meg a látnivaló!

A  megérdemelt jutalom pedig, jó nagy alvás után, kiadós izomláz, mínusz dekák a mérlegen!






2013. október 3., csütörtök

Ejnye-bejnye!

Na végre elkezdődött a suli!
Elég laza lesz ez a félév, leszámítva, h a szakdolgozatot köll kitalálni, megírni stb. Már vannak, nagyon érdekes elképzeléseim, meg továbbtanulási lehetőségek, ötletek!

A héten jól és jókat ettünk, eszünk:
Hétfő: húsleves (csirke+kacsa), kínai
Kedd: burger (kis menü)
Szerda-csütörtök: gulyásleves
Péntek: kelkáposzta főzelék tojással
Szombat: hagymás rostélyos, tört krumplival és párolt káposztával
Vasárnap: a maradék rostélyosból olasz tészta

Az idő nagyon barátságtalan, sajnos végleg lemondtunk arról,  hogy az idén Zakopanéba menjünk, pedig készültünk rá ( főleg K), helyette lesz kárpótlásul a hagymás rostélyos :) pecázni sem lehet menni ebben az időben, így marad a termálfürdő hétvégére.

Még tettem el egy adag birsalmát savanyúságnak, sült mellé, viszont mozgás (jóga) az nem volt, csak séta, mondjuk egy csomó elintéznivaló, rohangálás volt, de ezek 50%-ban csak kifogások, nem szabad heteket kihagyni....mikor lesz már az, hogy hiányzik a mozgás, én másképp vagyok kódolva= lusta, kényelmes disznó vagyok! na jó már csak disznócska :) pedig ezen kell változtatnom, erőt kell vennem magamon és kész, az rendben, szépen eszem, de az nem esik nehezemre, szóval az semmi, az könnyű, az nem kunszt!
Ebből talán elég is lesz ennyi mára :)