2012. július 5., csütörtök

4 hónap!

Ma pontosan 4 hónapja, hogy elkezdtem diétázni! Pontosabban ma 4 hónapja álltam először mérlegre egy hétfői napon... és már túl is vagyok a felén a tervezett fogyásnak, sejtem, hogy innen nehezebb és lassabb lesz, nem csak a fizikai de a lelki tényezők miatt is.


4 hónap alatt, a ma reggeli mérlegelésem szerint, -12 kiló, nincs okom panaszra, havonta -3 kiló!
Most jön a neheze, mert ruhában már meg vagyok elégedve a látvánnyal, de fürdőruhában még egyáltalán nem, még szerencse, hogy nyár van, mert plusz motivációt ad a folytatáshoz!


Nem hiszem, hogy megváltoztatott az eddigi fogyás, az önbizalmammal és magammal, úgy nagy általában nem volt problémám, kiegyensúlyozott és boldog voltam eddig is, talán egy kis büszkeség és elégedettség az amit pluszban érzek és természetesen sokkal jobb érzés tükörbe nézni, mint eddig. De ami furcsa nekem, sose foglalkoztam ennyit a testemmel, kalóriákkal, szénhidrátokkal, zsírral, mozgással, mindig jobban foglalkoztatottak a szellem, a lélek dolgai. Az (elcsépelt) igazság  és tanulság számomra a mértékletesség és nem a féktelenség gyakorlása, egyszóval önuralom!!! Lelkileg eddig is nagyon tudtam uralkodni magamon, talán túlságosan is, most ugyanezt megtanulom a testemmel is, nem nagy ügy, ha úgy sikerült akkor így is mennie kell, szerintem egyik sem nehezebb a másiknál :)))


Itt tartok most, a következő másfél, két hónapban vár rám a Balaton, Erdély és az Adria, egy olimpia, amit nagyon várok :) nagyon szerencsésnek és boldognak érzem magam, hogy ennyi helyre el tudunk menni nyaralni, kirándulni ezért nem fogok ezerrel a diétámra figyelni, de okosan próbálok étkezni, nem tönkretenni az eddig elért eredményeket, tehát a mérleg velünk utazik, el sem tudnám már képzelni , hogy reggel ne álljak a mérlegre! Azt sem hiszem, hogy vissza tudnék térni a régi életmódomhoz, ahhoz túl sokat küzdöttem és már máshogy nézek az ételekre is, megsaccolom a súlyát a kalória tartalmát.:)


Tehát a diétám 4. hónapját  ezennel lezárom :), indulhat az ötödik, nem szigorúan diétás hónap, reszkess Balaton, reszkessetek halacskák, jövünk, HoHohoHóóóóó....

2 megjegyzés: