2012. április 27., péntek

Karalábéfőzelék tojás pörkölttel -330kcal/adag

elkepesztően jól esett a sok grillcsirke után...

Karalábéfőzelék: kaporral, zellerlevéllel, steviával és ecettel izésítettem, 3 elég nagy adag lett.


Tojáspörkölt: ez is jó 3 adag.

















Ezt a két ételt még sosem készítettem, nagyon finom friss íz, könnyű de mégis laktató, a karalábénak pedig szezonja van!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Hát, nem tudom, szeretem-e a karalábéfőzeléket, mivel nem tartozik a kedvenc zöldségeim közé, de a tiedet megkóstolnám...

    VálaszTörlés
  2. Cseréld le a sertészsírt, mert nagyon egészségtelen :(

    VálaszTörlés
  3. Juli! Jó lett, kicsit a tökfőzelékre hajaz csak karalábéízű:))

    PrettyWitch, ez igazából kacsa, csak az nincs a táblázatban, de sertészsírral is szoktam főzni, ha éppen az szebb a piacon, magam olvasztom itthon a zsírt, jobban bízom a zsírban és a vajban, mint az agyonfinomított olajokban, margarinokban, persze lehet olvasni pro és kontra ... a kókuszzsíron gondolkodom még... Hidegen sajtolt olívát és napraforgóolajat is használok, de azt csak salátákba.

    VálaszTörlés
  4. Kókuszzsírt mi használtunk, szerintem teljesen oké. A zsírnál viszont az olaj sokkal egészségesebb, olvass utána kicsit többet. Ha az olajokban nem bízol, a kókuszzsír valóban jó alternatíva lehet.

    A margarinokból is csak azt kell kerülni, amiben sok a transzzsír. Amit én használok (Flóra proaktív), az ugyan drága, viszont javít a koleszterinértéken és ezáltal csökkenti az infarktus és az érszűkület kockázatát. És nekem még ízlik is :)

    VálaszTörlés
  5. Az én elméletem az, minél kevesebb feldolgozott élelmiszert veszek, annál jobb, úgyis van azokban is elég vacak dolog, igyekszem piacon vásárolni, a kozmetikumok nagy részét is magam készítem, pedig nem vagyok sem bio sem egészség megszállott:))
    Egy fél kiló zsír általában 2 hónapig, de van, hogy több ideig is elég, pedig szinte mindennap főzök(igaz van időm rá), a koleszterinszintem (a férjemnek is) alacsony, sőt érték alatti, nincs okom abban kételkedni, hogy a zsír káros lehetne, persze mértékletesen fogyasztva:)
    Szeretem nagyon a magyaros konyhát, amit nem is tudnék zsír nélkül elképzelni.
    A margarin és úgy általában (finomított, de nevezhetném élelmiszer hamisító iparágnak) élelmiszer lobbinak, gondolom mérhetetlenül több pénze van kutatások és tudományos vizsgálatok finanszírozására, mint Irénke néninek a Bosnyák piacról:))
    Ha van jó linked a témában, szívesen elolvasom!:))

    VálaszTörlés