Frenetikus gyűjtemények pedig:
nosalty
http://napmatka.blogspot.hu/
http://thechefviki.blogspot.hu/
http://www.csakapuffin.hu/
itt bárki talál ízlésének megfelelőt...
és csomagolásötletek:
http://www.urban-eve.hu/
Pár éve már gyártottam bonbonokat karácsonyra, vittem belőle vendégségbe is meg ajándéknak, nagy sikert arattak, idén ezt a hármat tervezem, nem drágák, nem túl macerásak, főleg ha egyszerre készítem el őket, nagyon mutatósak van közte diétás is, és ha megállom, hogy csak 1-1 bonbont kapok be akkor nem hinném, hogy híznék tőle :)
1. Diós kekszgolyók
- 20 dkg háztartási keksz
- 20 dkg dióbél
- 20 dkg porcukor
- 1 dl rum
- 2 púpos ek kakaó
- 1/2 dl meggylé
- 40 szem fejtett meggy vagy magozott meggybefőtt
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- A kekszet és a dióbelet ledaráljuk.
- A porcukrot, a kakaóport, valamint a darált diót és a kekszport összekeverjük.
- Hozzáadjuk a rumot és a meggylét, jól összegyúrjuk.
- 1/2 óráig a hűtőben pihentetjük.
- Diónyi golyókat gömbölygetünk, mindegyiknek a közepébe egy szem meggyet nyomunk.
- 2-3 órán át hűvös helyen szikkasztjuk a golyókat.
- Felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a vajat. A golyókat bevonjuk a csokoládémázzal és hűtőbe tévemegdermesztjük.
- Mignon papírba helyezve kínáljuk.
2. Raffaello bonbon
- 16 dkg sovány tejpor
- 6 cl víz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg porcukor
- 8,5 dkg kókuszreszelék
- 45-50 db mandula
- kókuszreszelék, hempergetéshez
- A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
- Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
- Mikor felforrt a szirup, lehúzzuk a tűzről a lábast, és állandóan kevergetve hozzáadjuk kókuszreszelékes tejport, és beleöntjük az olvasztott vajat is. Sima masszát kell kapnunk. Hűlni hagyjuk.
- Majd golyókat formázunk, s mindegyik közepébe egy egész mandulaszemet dugunk.
- Utolsó lépésben meghempergetjük a golyókat kókuszreszelékben.
3. Diétás túrórudi bonbon
- 250 g sovány tehéntúró
- 3-4 ek édesítőpor/2-3 ek nyírfacukor
- 1 mk vanília aroma
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2-3 ek joghurt
- 2-3 kocka 70%-os étcsokoládé
- 2 ek sovány tej
- A csoki és a tej kivételével összedolgozzuk a hozzávalókat, hogy formázható, de nem száraz masszát kapjunk.
- Míg hideg, kis golyókat formázunk belőle, egy lapos tányérra helyezzük őket, és 10 percre hűtőbe tesszük.
- A csokit és a tejet összemelegítjük 1 perc alatt mikróban, majd simára keverjük.
- Meglocsolunk minden golyócskát a csokival, és 15-20 percre újra hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
+ 1 tipp a mártogatáshoz, hogy ne legyen csokis minden és könnyen és szépen borítsuk be egyenletesen csokoládémázzal a bonbonokat :)
a csokit gőzfürdő felett megmelegítjük, addig a gombócokat tegyük a hűtőbe készítsünk elő egy hungarocell táblát. A gombócokat egyenként szúrjuk fel egy-egy fogpiszkálóra és így mártsuk bele az olvadt csokiba, utána pedig a fogpiszkálót szúrjuk bele a hungarocellbe, hagyjuk megszáradni, majd tegyük bele a mignon kapszliba. Kamrában egy 4-5 napig eláll biztosan, lehet tovább is.
+ 1 tipp csomagoláshoz: mézeskalácsból, vagy só-liszt gyurmából (indulhat a sorozatgyártás)
Itt van még egy csodás bonbon gyűjtemény, lehet mazsolázni :)
Most értünk haza a termálfürdőből (Leányfalu), jól ellazított, tornáztam is egy kicsit a vízben utána becsúszott egy kis burger, ott egye meg a fene, nagyon jól esett :)
De végigkóstolnám az összeset! :D Főleg a kókuszosat... vagy a túrósat... a diós annyira nem vonz. :D
VálaszTörlésValamit mi is fogunk gyártani, mindig vannak ilyenek... Bár idén kicsit diétásra kéne venni a figurát karácsonykor - legalább otthon, ha már nagyimnál semmit nem tehetek az ügy érdekében -, és még jó, hogy anyu rávehető, apu meg mindent elfogyaszt, amit elé rakunk. :D Majd ötletelünk és mutatok én is recepteket. :)
Egy fürdő rám is rámférne... Örülök, hogy jól ellazultál! :)
Jó kis receptek, köszi. Remélem, lesz időm vmelyiket megcsinálni. Sztem István-napon ez lesz a csalogató...
VálaszTörlésjo kis nyalanksagok, szerencse most nem kivanom, jo a hattered, honnan raktad, valami telies nekem is lellene
VálaszTörlésBea:) http://www.simplyfabulousbloggertemplates.com/ innen van a sablon! sok szép van!
VálaszTörlésJulik :) kszi és jó készülődést, adventit, jaj elő is kapom a mézeskalács koszorúmat :)))