2013. október 19., szombat

Zellerkrémleves, 76kcal/adag

Nagy meglepetés volt a zeller, vagyis a tápértéke, arról tudtam, hogy egészséges, ez egy szuper zöldség, még keresek, alkotok receptek vele.( remélem jó az adat, utánanézek még)
A krémleves is igazán finom, kellemes és különleges ízű.
Egy kis zsiradékon megfuttatok 1 zöldhagymát, a kockára vágott zellert és krumplit, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje (lehet vegetás, vagy kocka), só-bors, megfőz, utána turmixol, felönt annyi tejjel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, megkóstol és kész, mindössze 76 kalória!














Mivel ilyen kevés kcal szorult belé, tálaláskor megszórtam egy kis pirított, szeletelt mandulával, nem bántam meg :)

Írom a dolgozatomat, alakul, legalább is, mintha kezdene valamilyen formát ölteni, hétfőn konzultálok.
Most mozgás terén,  hétfőig parkolópálya, de utána futás, 5 km-s edzésterv egy kis fegyenccel megbolondítva a fordulóknál, most ehhez érzek kedvet, ha pedig már nem lehet futni az időjárás miatt, akkor jóga.

Ma sampont kutyultam: 5 szép vadgesztenyét negyedeltem, desztillált vízben főztem úgy 5 percig, leszűrtem, pár maradék szappanvéget ( kézműves-Juli féle) belereszeltem, összemelegítettem, míg elolvadt, mikor kihűlt valamelyest a lé, akkor adtam hozzá grapefruit cseppet (tartósító), kis kanál szódabikarbónát, levendulaolajat és kevés rózsavizet, holnap kipróbálom! 

A piros napok ellenére a kilók nagyon szépek, előtte már aggódtam mert makacsul 66-65.8-t mutatott, de akkor csak a szokásos pms lehetett. Nemsokára 10 hónapot töltök és még mindig nagyon tudok örülni az elért eredménynek....

5 megjegyzés:

  1. Zellert még soha nem ettem, de hiszed vagy sem, pont ma gondoltam arra, hogy krémlevest kéne csinálni belőle. :D Nem hiszem, hogy egyhamar összehozom, de őszi szünet után ráveszem magam. ;)
    Hajrá a mozgáshoz, én a hétvégén sztrájkolok... :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi ellen, mellett? :) és miért, mi okból tetszik sztrájkolni?

      Törlés
  2. Amúgy nem tudsz valamit a fittsütik blogról? Egyszer csak hirtelen eltűnt, privát lett, de most már nem is található... :( Facebookon sincs már... Pedig tökre inspirált. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! asszem megtaláltam az e-mail címét, mindenhonnan eltűnt, még a nosalty-ról is?!
      jillybetti@gmail.com én is sajnálom!
      Zeller: hallottam még rántott zellertől, lehet holnap kipróbálom, úgyis rántott máj és comb a holnapi menü és ettem Lengyelországban nagyon finom zeller salátát, Ja meg a Waldorf saláta- az nagyon finom :)

      Törlés
    2. Jó, köszi, de szerintem írni úgysem fogok neki, annyira nem fontos... Kutyulok én magam is, ha arról van szó... :D
      Hajrá a rántott zellerhez, biztos tuti lesz. :)

      Törlés