2012. március 14., szerda

Mire jó a cukor?

..Cukorgyantának!
Kipróbáltam, egyszerű, olcsó, vegyszermentes, kíméli a bőrt, egyszerűen nagyszerű, és sokkal kevésbé fájdalmas mint a hagyományos gyanta, vagy a gép!

Recept:


Én már pár éve használom a cukorgyantát, többnyire intim helyeken ill. hónaljon. Eddig semmi panaszom nem volt rá, és még az erős szálakat is eltüntette, ráadásul még a bőrömet sem sértette fel. Magamnak kotyvasztottam otthon:
  • 2 csésze kristálycukor (800 cl)
  • 1/4 csésze citromlé (100 cl)
  • 1/4 csésze víz (100 cl)
A hozzávalókat összeöntöd egy főzőedényben, kicsit összekutyulod, majd közepes lángon főzöd, közben kevergeted. Világos gyömbérszínűnek kell lennie (amikor elkezd forrni, a habján látszik, hogy kezd sárgulni), akkor lesz kész. Ez kb. 15 perc alatt van meg.
Én a végén még úgy szoktam ellenőrizni, hogy egy kanálba veszek belőle egy keveset, öntök rá egy kis hideg vizet, és ha olyan zselés, nyúlós az állaga, akkor jó. Kis üvegcsékbe szoktam ilyenkor önteni, majd megvárom míg kihűl. A mikróban gyorsan fölmelegíthető, 20 mp alatt. Én az anyagos lehúzócsík híve vagyok, de biztos működik hidegen is. Sok szerencsét, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá.
link érdemes bogarászni a honlapon: http://antalvali.com/cukorgyanta_keszitese_hazilag

nekem ez az adag 3 alkalomra volt elég, tetőtől talpig:)

4 megjegyzés:

  1. Mi az az anyagos lehúzócsík? Ki akarom próbálni, de tök tapasztalatlan vagyok ilyen téren, írnál picit részletesebben is?

    VálaszTörlés
  2. Boltban lehet kapni előregyártott textil? csíkokat, Tescoban is láttam, vagy magad is felvághatsz pamut csíkokat, abszolút zöld megoldás, mert a cukor langyos vízzel kimosható.
    Én nem csíkozom, kezembe veszek kb 2 diónyi gyantát, legyen testhómérsékletű, vagy picit melegebb, rányújtom mondjuk a vádlimra, szőrnövekedéssel megegyező irányban és leszedem fordítva, remélem érthető, mindenesetre itt van egy videó ami bemutatja, egyszerűen és nagyszerűen.
    Most látom én fordítva kenem mint a videókon, de működik igy is, pár mozdulat után már könnyen megy.
    kezdetnek fél adag elkészítését javaslom:)

    http://www.youtube.com/watch?v=rHBCtuQWH-E&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=WxjUXAMvFFQ&feature=related

    VálaszTörlés