2012. augusztus 12., vasárnap

Rántott hús, 140kcal/szelet (kb)


Elkészült a sütőben sült rántott hús, nagyon finom lett, omlós, puha, szaftos.
Könnyű, egyszerű, gyors, még a férjemnek is ízlett, 2 adagot sütöttem így, a többit hagyományos módon.

a recept itt található: http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-rantott-csirke?page=1

az én hozzávalóim:
150g sertéskaraj, 3 szelet
200g filézett, bőr nélküli csirke felső-comb, 5 szelet
1 tojás
65g prézli sk. (magvas bagettből és magkeverékből)
20g tk. liszt
 kb 30g 2x 1 csapott evőkanál olaj

Húsokat felvágtam, kipotyoltam, fűszereztem, még tegnap este.
Tojást felvertem, sóztam, borsoztam,  fél gerezd fokhagymát reszeltem bele.
A pizzasütő tepsim aljára öntöttem egy kanál olajat, jól kikentem, a hagyományosan bepanírozott húsokat beletettem és olaj-spriccel megfújkáltam.
15-20 percet sütöttem, hagyományos sütőben, középállasban (anyám egyszer lesúrolta róla a számokat), megforgattam, majd megint 15-20 perc, ennyi. Elég sok olaj maradt a tepsi alján, nem szívta be a hús az összeset, de én úgy számoltam az olajjal, tehát inkább kevesebb kalória. Nem mértem le minden szeletet külön  simán átlagoltam, annyira elvetemült nem vagyok :)))
Jelentem, 3 szeletet már el is pusztítottam :)))

8 szelet, tehát szeletenként 135kcal, megérte a kísérletezgetést, holnap vidáman fogom falni, útban az Adriára!



3 megjegyzés:

  1. Már régóta ki akarom próbálni, csak szkeptikus voltam, hogy sikerülhet-e. Örülök, hogy te bátrabb voltál :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  3. Eddig én sem mertem kipróbálni, de meghoztad hozzá a kedvem. :)

    VálaszTörlés