2012. október 22., hétfő

Kreatív - variációk virágra

2 hónap és karácsony, ideje elkezdeni a begyűjtött ötleteket, számba venni, megtervezni, kinek mit és nekivágni.

Nagyon régóta, legalább tíz éve készítek sk. dolgokat, ajándék vagy ajándékkísérő gyanánt, vagy dekorációs célból, pl: bonbonok, mézeskalács, likőr, szappan, fürdősó,  fürdőbomba,  krémek, horgolmányok és kötögetések,  keresztszemes hímzések, drót és gyöngyékszerek, só-liszt gyurma, szóval nagyon sok mindent alkottam már és annyi mintám, újságom és könyvem van, hogy 10 élet is kevés lenne az elkészítésükre.. hörcsög típus vagyok :)))

A mai téma a  (horgolt, kötött , vagy textilcsíkból csavart) virág, rengeteg leírás van a neten, aki még nem fogott horgolótűt a kezében soha, az is 1, max 2 óra alatt meg tudja tanulni, én onnan tanultam, kötni és horgolni is!

Ami izgalmas, hogy mi mindent lehet kihozni egy kis virágból!

ezek mind, egyetlen kis virágból: brossok, kokárda, karácsonyfadísz, gyűrű, kulcstartó és az utolsó kép, amin szalag van, de varrhatunk rá virágot, könyvjelző ( sztem, jó ötlet könyv mellé, de varrhatjuk hajcsatra, hajgumira, hajpántra, nyakláncra.( horgolhatunk levegőszemekből láncot is) Szinte kimeríthetetlen a skála :)

Több virágból:


+1 ráadás, nem  csak virágos, de horgolt és nem nehéz, viszont szép :)



az ötletek és variációk száma végtelen: sál, kendő  mosdókesztyű, edényalátét, függöny  terítő  takaró, szőnyeg,  mosogatórongy, sapka, karkötő, állatkák, fogókesztyű, laptop-telefon tok stb.

A bőség zavarával állok szemben, pedig ideje lesz nekikezdeni, idén szerintem a mamusz lesz a befutó horgoltakból + szappan hozzávaló jó durva horgolt mosdókesztyűvel.

Fontos, ha véletlenül valakinek megsérteném a szerzői, alkotói jogait, az nem szándékos és azonnal eltávolítom a kívánt képet, sajnálom de annyi és annyi helyről származó képem van, hogy nem tudom mit és honnan "szereztem". :)

Végül a mai séta a Városligetben, a saját kezem munkáját viselem kendő, kesztyű, bross  és hajpánt-fülmelegítő, nagyon jó érzés! 

Felöltözve fel sem ismertek, mi? :DDD







7 megjegyzés:

  1. De ügyi vagy! :D Nagyon menő! És az is jó, hogy próbalsz sajat készítésű dolgokat ajandékozni. Most mar komolyan meg kell tanulnom kötni/horgolni. :D Otthon majd szedek cérnakat és tűket... :D
    Neked meg tovabbi jó ötleteket ajandek gyanant. :)

    VálaszTörlés
  2. Kszi igyekszem! Sajnos a férfiakkal vagyok mindig bajban, nekik sokkal nehezebb kitalálni valami hasznosat meg frappánsat is :))
    Lesznek remélem, vagyis tervezek még nem varrós-horgolós-kötős ötleteket is felrakni :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy és a mai rohanó világunkban, "igen ritka példány" itt az sk.-a gondolok. Pedig annál jobb érzés és szebb ajándék a világon nincs mint amit maga készít az ember. Maradj mindig ilyen. Puszi neked: lazsuci

    VálaszTörlés
  4. Bocsi ...:), és nagyon csinos vagy!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Lazsuci,

    "Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája."
    Paulo Coelho

    Erre gondok mindig, amikor alkotok valamit :) Kszi szépen!

    VálaszTörlés
  6. juj be jok ezek, csak kar hogy az ilyesmihez nem ertek

    VálaszTörlés
  7. Az egyik kép (kulcstartó) az enyém :) de örülök, hogy tetszik és megmutattad másoknak is. nem sértődtem meg sőőőőtt
    Köszönöm

    VálaszTörlés