2012. november 18., vasárnap

11. hét, -0.2 kiló és almás-mákos recept

keservesen, de csak megyeget lefele, a 2 torna és a 3 séta megvolt, már nem volt izomlázam, tehát vagy többet vagy intenzívebben kell edzenem, nem nagyon fűlik hozzá a fogam... viszont lement majdnem 3 centi a combomból/darab :) és karból 1, máshonnan semmi. Akkor mégiscsak jó amit csinálok mozgásilag!

A csoportban már írtam a hét poénját: egyik este nevetve jött haza K,  a szomszédnéni finoman elővette  h mi lett a régi feleségével és hogy az új milyen fiatal és csinos, de a másik is  nagyon kedves volt! Na ez azért már valami!

Tegnap este végre megsütöttem a már régóta tervezett almás-mákost, több receptből és ötletből állt végül össze  amennyire tudtam csökkentettem a tápértékét, mégis úgy jártam mint a kezdő fogyózó, benéztem a mákot, nem is álmodtam volna: 500 valamennyi kalória/ 100g, de igazán finom és különleges lett, a férjem szerint benne van a top 5-ben (apropó a vizsgáim is mind ötösök lettek :), akkor ezt a receptet megtartjuk :)

Elkészítés: a száraz anyagokat összekeverjük: mák, liszt, sütőpor, cukor
                a maradékot is összekeverjük: reszelt alma, olaj, görög joghurt, 1 dl tej és a 3 sárgája, (a 3 tojásfehérje kivételével, mert azt habbá kell verni), tettem bele sztivit, de lehet még diót, meggyet, narancs vagy citromhéjat is bátran.
Végül mindent óvatosan összekeverünk, sütőpapírral bélelt tortaformában tűpróbáig sütjük.

Nagyon finom, egyáltalán nem száraz, gondlom a reszelt alma és a joghurt miatt ( általában a receptekben 2 dl olaj, vagy sok vaj szerepelt, gondoltam kiváltom a joghurttal és bejött). Olcsó mégis nagyon gazdag és ravasz ízvilágú torta.
Vaníliásodóval tálaltam, de legközelebb tuti meggymártás lesz hozzá!
Megálltam, h csak egy fél szeletet egyek!

Jövő héten, piros napok jönnek  addig torna ezerrel! Terveszek disznótorost, natúr szeletet salátával, rizottót és spenótfőzeléket, már van finom narancs és mandarin szeretem :)
Kabátot is kell vegyek, egy rövidet...

ma már csak pihi, fincsit ebédeltünk: paradicsomleves  rántott csirkemell tepsis krumplival és párolt káposztával, majd uzsonnára jöhet a süti :) vasárnap lazítok a gyeplőn mindig!






5 megjegyzés:

  1. Azért sokszor a centik jobban motiválják az embert... jó az a húsz deka, végül is bekanyarodtál a célegyenesbe. ;)
    A sütid jól hangzik, ilyet szerintem még sosem csináltunk, pedig nagyon nagy mákimádók vagyunk. :D
    A hét poénja meg nagyon nagy! :D És mit reagált rá a férjed? :D
    Hajrá a kabátvásárláshoz; mutass képet, amint sikerrel jártál. :);)
    Jó pihit!

    VálaszTörlés
  2. Szió! Férj mondta, a két nő ugyanaz, csak apadás esete forog fenn, erre a néni is viaszkozott kicsit, h gyanús volt neki a dolog. :)
    Hát igen, húsz deka is valami, habár hibahatáron belül lehet, ezért is örülök a centiknek!

    Ha szeretitek a mákot, akkor ajánlom h próbáljátok ki, kis citrusokkal megbolondítva igazi adventi finomság!

    Kszi, jó pihenést neked is, remélem hamar jovok a kabátfotókkal :)

    VálaszTörlés
  3. Akkor most már értem, hogy miért fájt a hasam a mákos tésztától... évek óta nem ettem, és mostanában nem írom, nem számolom, és egy fél zacskó mákot (kb. 125g) megettem egyszerre a tésztával...

    VálaszTörlés
  4. Boszi! kicsi a mák, de tud, utólag logikus, h egy csomó olaj van benne, ezért is nehéz, gondolom :) De biztosan egészséges, utána is nézek :)

    VálaszTörlés
  5. Printszkríneltem a receptedet. :D Nem tudom, mennyire pihenek, tekintve hogy fáj a bölcsességfogam, fáj a fejem és még piros napok is vannak, de azért mindent beleadok! :D
    És mennyire kis izé vagyok! Gratulálok az ötöseidhez! :D
    A mákot pedig imádjuk, én legalábbis biztosan: kiskoromban vagy mákoskürtös, vagy vastagmákos volt az óhajom, és az őszi szünetben is mákos dolgokat kívántam. :D

    VálaszTörlés