2012. december 2., vasárnap

Advent!


Ezzel az Angyalnak írt levélkével kívánok Nektek örömteli várakozást!


Súly változatlan: 65.4 kg, ha valaki végignézte volna, hogy mit műveltem ma reggel a mérleggel igazi burleszk volt...A végén már egy szál semmiben, az ájulás és a légszomj határán, egyszer-kétszer felvillant valami kecsegtetőbb érték, de aztán visszaugrott 65.4-re :)))

9 hónapja megy a fogyi, de ez nem teljesen igaz, mert ami fontos, hogy tényleg életmódot váltottam és azért biztató, mert remélhetőleg, ha így folytatom majd, nem fogok visszahízni, csak annyira elcsépelt ez az életmódváltás kifejezés, sajnos sikerült ezt is kimeríteni.

Tegnap finomakat főztem és ettünk, receptek alant, a héten rendesen tornáztam és mozogtam, én megtettem a magamét, az eredmény sem maradhat el, ezért nem búsulok, főleg hogy a hét közepén 67.2 is voltam...
Ma is a tegnapit esszük ( de lehet, hogy holnap is:))) vagyis palócgulyást és diós-kakaós piskótát.

Palócgulyás:

 a különbség a hagyományos gulyáshoz képest: zöldbabot is teszünk bele és a végén tejfölös-kapros-zöld petrezselymes habarással sűrítjük.




Diós piskóta:


Majdnem klasszikus piskóta, kicsi tortaformában megsütve, nagyon finom, egy kiskanál baracklekvárral ettem és finom tejeskávéval, ma megismételem ezt... ha csokimázat is tettem volna rá, tiszta Sacher lett volna, ki is fogom próbálni legközelebb..
Igen a dió nélkül, nagyon kalóriaszegény lett volna, de egészséges és szeretjük, szépen feljött  könnyű puha, pont ahogy K szereti én inkább a kelt tésztákért vagyok oda...

össz-vissz  ez az ebéd nincs 450 kalória se és laktató, finom, már-már ünnepi, a gyertyák fényében, mindképp :)
+ 1 ötlet : elegáns, egyszerűen nagyszerű só-liszt, vagy mézeskalács vagy apró-süti design:





2 megjegyzés:

  1. Süti lementve! ;) :) Nálunk csak simán palóc levesként funkcionál ez, de biztos sok helyen a gulyással használják. :) A dizájn nagyon tuti! :)
    Ne búsulj, lesz ez kevesebb is. :)
    Nem hiszem, hogy vissza fogsz hízni, hiszen máshogy élsz, máshogy étkezel - igen, szerintem is elcsépeltté vált az életmódváltás. Megadtad magadnak a második esélyt, és így sokkal jobb. Ügyes vagy! :)
    Szép, nyugodt adventet!

    VálaszTörlés
  2. neked is oromteli, bekes, meghitt varakozast kivanok, ez az etel felenk nem divat, de kedvet kaptam kiprobalni

    VálaszTörlés