2013. március 14., csütörtök

Zabpehelylángos - eddig és netovább!

Nem nagyon szeretem a tejbezabot, a müzlit sem és a tejbe grízt  rizst meg ilyeneket, olyan nyálasak, trutyisak, meg többnyire édesek ( hús sincs bennük általában)...Viszont a zabnak nagyon kedvező élettani hatása van rám és mindig van itthon, mivel alig eszem :)
De a lángos, az nagy szerelem :) Sokféle receptet láttam, belevágtam és ízlett, jöjjenek az adatok:

50g pelyhet, fél deci tejjel és egy tojással, hagyom állni míg jól megszívja magát, fűszerezzük ízlés szerint. majd a palacsintasütőbe ( de lehet serpenyőben, vagy tarkedliformában is)  2 spriccentésnyi olaj, ebből az adagból kijön egy ducibb, vagy 2 kisebb lepény-palacsinta, ha jól megsült könnyű megfordítani  és kész is. Én 1 nagy ducit sütöttem és nem bírtam egyszerre megenni! A tetejére mustárral kevert tejfölt tettem és sárgarépával ettem. Nagyon finom, nem egy echte lángos, de nem rossz és bármivel meg lehet rakni, gyors.
Legközelebb több zabot fogok beletenni, mert még simán elfért volna a tojás mellé és akkor 2-3 adagnyi is lett volna belőle, de ez most csak nekem és próbából készült. (akár édes túrós vagy diétás lekváros változatban is el tudnám képzeli egy leves után, vagy uzsonnára edzés előtt).

A netovább, az a kilóknak szól és magamnak! Pár napja 66 kiló vagyok stabilan, ez nem szép, húsvétig nincs kakaós csiga, semmi csúnya hizlaló cucc, tudom én, hogy miről beszélek, nagyon könnyű elereszteni a gyeplőt, csak egy kicsit ez, csak egy kicsi az és tessék. Persze nem soha többé, mert akkor mi értelme az éltnek? de meg kell találni az egyensúlyt és a mértéket.

Ma is, csak becsúszott 50g kalács edzés előtt a tejeskávéhoz, pedig nem akartam, de mégis! Legalább a mozgás rendben van most!
(pl, ma ettem: kevés tészta paprikás csirkével és csalamádéval, 1 narancs, 50g kalács tejeskávéval, 1 zsömle zakuszkával és répával, még lesz 1 narancs) sok tea és víz.

Ma kipróbáltam végre a bikarbónás hajmosást (előtte jó egy órán keresztül méz-citromlé-olíva pakolást kapott, világosít és táplál) most szárad, de a tapintatása nagyon jó, jobb egy fokkal mint az sk. samponom! le is öblítettem citromlés-kamilla és csalán kivonatos- narancsos-levendulás illóolajos vízzel. Az illata az kellemes!

ezt a hacukát elfogadnám holnapra( a cipő nélkül)
ezt is :)
forrás: designbazar


2 megjegyzés:

  1. Milyen furcsa! Én meg nem tudok betelni az ilyen ételekkel, most is zabkását falatozom... :P De hát ez biztos abból adódik, hogy én szénhidrátos vagyok, te meg mint mondtam, inkább a zsíros ételek irányába tolódsz.
    Én mind a két outfitet elfogadnám úgy kompletten! :D
    A lángosod is jól hangzik, ilyen palacsinta szerűséggel én is kísérleteztem már, majd újra rávetem magam. A zab tényleg nagyon-nagyon jó!
    Hajrá az úgymond böjthöz húsvétig, most én is éppen a megzabolázom magam fázisban vagyok, mert néha tényleg el tud szaladni a ló. De most béke van - minden tekintetben. :)
    Szép napot, már ha lehet ilyet mondani ilyen időjárás mellett.

    VálaszTörlés
  2. A béke az jó :) Örülök neki! Neked is szép hétvégét, jó, hogy most nem utaztál semerre :)

    VálaszTörlés