2012. július 1., vasárnap

Irányított elhajlás...

Ezt a fogalmat Alan blogjából kölcsönöztem, az egész bejegyzés itt olvasható: http://alanfogyasa.blogspot.hu/2012/03/szulinap-avagy-dietafelfuggesztes.html


Dióhéjban arról szól, hogy egy kitüntetett nap, este, alkalom esetén, nem felfüggesztem a diétát, hanem odafigyelve, esetleg kalória deficitet halmozok fel az adott napra és nem zabálás két pofára, hanem odafigyelve, irányítva étkezünk, igy, mondjuk nem 5-6000 kalóriát pusztítunk el, hanem csak 2-3000-t.


Azt hiszem, sikerült követnem a tegnapi estén (persze csak a mai mérlegelés fényében vagyok ilyen veszett magabiztos!):  estig nem ettem mást, mint 1 tojásból hagymás-gombás rántottát egy tk. zsömlével. Aztán jött a este 8 körül a szülinapi vacsora, (addig sk. mentás citromfüves limonádét kortyolgattam, szteviával édesítettem), körömpörkölt, főtt krumplival, kenyérrel, csalamádéval, uborkával, az ünnepelt tiszteletére!
Hozzáteszem én sem vetem meg a  körömpörköltet ezért nem okozott nagy dilemmát, hogy mit egyek: pörköltet ettem csalamádéval és uborkával, majd megvesztem egy kis szaftos krumpliért, de nem ettem, egy adagnyit ehettem jó sok csalamádéval és teljesen jóllaktam, csak a szemem és az ízlelőbimbóim mondták, hogy mééééég, de nem szedtem többször...


Aztán jött a torta, én vittem egy túrós tortát (recept holnap) és volt egy ugyancsak liszt nélküli ámde tömény csokis grillázsos torta. Mindkettőből ettem egy-egy kisebb szeletet egy pohár sárga-muskotályossal és ennyi.
pedig hajnalig fenn voltunk, beszélgettünk játszottunk és végül ott is aludtunk.


Hozzáteszem rengeteg bókot kaptam, a slim verzsön mindenkinek tetszett, jólesett, büszke voltam magamra és ez még több erőt adott, mégis csak Nő  vagyok, kell a visszajelzés! A férjem is rengeteget dicsér és sokat segít nekem, de K. akkor is dicsért amikor kerekebb voltam és ez jól is van így...:)


tehát:
reggeli: kávé
ebéd: rántotta, tk zsömlével
uzsonna: jeges kávé
vacsora: körömpörkölt csalamádéval,  2 kisebb szelet torta és 1 pohár muskotályos


mozgás: örültem, hogy éltem ebben a hőségben


Mivel a mérleget biztos ami tuti alapon elvittem magammal, reggeli súlyom 72.6 kiló ami -0.8kg, már rég nem volt ilyen jó heti eredményem, szóval ma nagyon boldog vagyok, végre....

2 megjegyzés:

  1. Örülök, nagyon. Végül is, ha visszagondolunk, az elmúlt 4 hónapban egyáltalán nincs mit megbánnunk, sem körömpörköltet, sem csokitorát vagy egyebet. Ezért, amikor kérdik tőlem: mit szedek, hogy fogytam, vagy hogyan diétáazom, csak annyit mondok: Én MINDENT eszek. Mert én tudom, és te is, hogy ez 99,9%-ban IGAZ!!! :)))))))))
    Örülök, hogy jól érzed magad, szívből. Puszik Tamásnak külön a szülinapjára, és Fanniéknak is!!!

    VálaszTörlés
  2. Egyébként is az a legjobb fogyókúra, amikor semmit sem vonsz meg magadtól, mert úgyis csak azt fogod kívánni. :)
    Egyébként én olyat is hallottam, hogy ha ilyen nagyobb kalóriás napra készül valaki, akkor előző és következő nap kell kevesebbet enni, mint szokott, és úgyis ki van egyenlítve. Meg persze aznap sem szabad mindent összezabálni. :)
    Ügyes vagy, lassan elhagysz a kilók terén... Úh, bele kell húznom. :P;)

    VálaszTörlés