2012. szeptember 4., kedd

2.nap (mfp:)


Kilók: 69.4 :) most álltam vissza a Balaton előtti  kilókhoz :(

Sikerült megbarátkozni a myfitnesspal rejtelmeivel, a gondom csak az, hogy 1220 kalóriát dobott nekem, félek, hogy kevés lesz, majd meglátom...

Nem bírom magam rávenni egy kis mozgásra sem, valóságos bénultságot és undort érzek, ha arra gondolok, hogy mozogjak valamit, nem lesz ez így jó, lógni fog a bőröm és lassabban fogok fogyni....jó lenne egy futótárs...(zuglóban lakom :)))



jó étkezés, fehérje túl sok, de valamit enni kell...

Ksz az ötletet, a MFP használatát s a segítséget, Boszi és Tiktak :)

Holnapra megfőztem egy nagy adag gulyást, 2 napi adag legalább, almás palacsintára gondoltam még, steviával, tk liszttel (vagy grizzel vagy kukoricadarával), kevés olajjal, nem lehet annyira vészes, kiszámolom nemsokára, esetleg császármorzsa állagúra, akkor kevesebb olaj kell. Megpárolnám az almát fahéjjal, kardamommal és szegfűszeggel, rádobnám a palacsintatésztát és bedugnám a sütőbe, rég nem kívántam édességet, de most nagyon! :) A kefir még megvan, az lesz a vacsorám...


UPDATE: avagy vissza az egész!

Ezért jó ha figyelnek az ember lányára!!!
Boszi felhívta a figyelmemet a helytelen tápanyag arányokra és a kevés kalóriára, átvariáltam, utánanéztem és ez lett belőle:





A kalóriát felemeltem 1350-re, ch: fehérje: zsír arány pedig kijavítva: 55%-30%-15%.

Még ehetnék valamit, de legalább ezt tisztába tettem/tettük, még egyszer köszönöm Boszi!

4 megjegyzés:

  1. Nem jók a célok beállításai, legalábbis szerintem, kevésnek tűnik a fehérje, soknak a zsír, a ch kb. okés. Át lehet állítani a célkalóriát és azon belül az egyes tápanyagok arányát: My Home - Goals - alul Change goals - custom.

    Azt, hogy mi az ideális tápanyagarány, nem nagyon tudom, én most a terhességre ajánlottat követem (nagyjából), de ha jól emlékszem, Shapeshifter valahol leírja a blogján.

    Szerintem ennél egy picit ehetsz többet, 1300-1400 kalória körül, de az a biztos, ha kiszámolod, hogy alapesetben mennyi kalória kell a súlytartáshoz (én az első babás posztomban júniusban levezettem, hogy kell kiszámolni), és abból veszel vissza valami értelmes mennyiséget (pl. nekem 1800 kalória a súlytartó, 1400 kalóriával kényelmesen tudok fogyni).

    Szerintem nagyon szuper, hogy elkezdesz figyelni a tápanyagarányokra is. Ha még a mozgást is be tudod iktatni, sima ügy lesz a fogyás :)

    VálaszTörlés
  2. Kszi! A customnál látom h, pont fordítva volt beállítva a fehérje és zsír arány (15% és 30%), (pedig eddig nem is nyúltam hozzá), megfordítottam és 1350 kcal-t tűztem ki! de még utánaolvasok :)

    nagyon tetszik az oldal, nem csak azért mert így sokkal letisztultabb és szebb a blogom :), de már írogatom be a receptjeimet!

    Úgy gondoltam, ideje odafigyelni a tápanyagokra, ha eddig könnyen is ment a fogyás, ezután biztos nehezebb lesz, vagyis megteszek mindent ami tőlem telik, már csak a mozgás van hátra...

    VálaszTörlés
  3. még lemaradt! Átváltás után láss csodát, szinte grammra ua. jött ki mint SS-nek! Megtartom :)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, ha segíthettem! SS tápanyagarányait valószínűleg érdemes követni. Azért számolj majd egyszer magadnak súlytartó kalóriamennyiséget is :)

    VálaszTörlés