2013. január 27., vasárnap

Csiga és kezdet

Súly: 64.6 kg vagyis változatlan
Meg vagyok lepve, hogy ilyen jól megy és nagyon örülök neki, főleg  hogy nem számolok, csak magamnak sacc/kb alapon :)
Ma paprikás krumplit ettünk, maradék tegnapról és most sül a diós-lekváros csiga, amit viszonylag kevés kalóriából hoztam össze, a darázsfészek tésztájából indutam ki, ami a kedvencem, de elhagytam a vajat, a cukrot és a tejfelt belőle  kivi vagyok milyen lett. ha jó akkor az alaptésztát megtartom, ami cirka 1000 kcal és variálom majd sósan-édesen! A kihagyott alapanyagokat 10g libazsírral és 1.5 dl zsírszegény joghurttal helyettesítettem, a tésztát kinyújtottam, fél óra kelesztés után (porélesztőt használtam) és megkentem lekvárral, mert még mindig jobb választásnak tűnt mint a hagyományos cukros-vajas krém és megszórtam a darált dióval, ez azért volt jó, mert egyrészt a baracklekvár és a dió hibátlan párosítás  másrészt a darált dió beleragadt, végül cukor már nem is kell bele. Feltekertem, felvágtam, tepsibe vele, majd 2x meglocsoltam vaníliás .steviás tejjel.  15 darab lett belőle. Mingyár kóstolom.

 1 db/116 kcal, még úgy is, hogy a dió jól meglöki, kakaós vagy almás csigának 100 kcal alatt lenne darabja! Most kóstoltam, jó, puha, ízletes,  omlós nem hiányzik belőle az a rengeteg vaj, sem a cukor! Alapkalácstészta megvan!



Ez volt a csiga, most jöjjön a kezdet, a mozgás terén, 2 hét szünet után holnap megint belevetem magam a tornába! heti 2x marad a gyaloglás és heti 2-3 alkalommal a jóga + fegyenc. Elkezdtem kuponokat nézegetni és ha látok jógásat lecsapok rá, legalább párszor lásson valaki aki ért hozzá és igazítson, meg segítsen a fejlődésben  csak annyira bizalmatlan vagyok a netes utalással kapcsolatban, egyáltalán nem vagyok jártas az ilyesmiben...

Mostan ilyeneket horgolok és rákaptam a hangoskönyvekre kézimunkázás közben, nagyon élvezem :)




3 megjegyzés:

  1. Sok sikert, mindenhez, jógához, cipőcskékhez!

    VálaszTörlés
  2. Jaj de cukik, egyem meg! :D Holnap veszek horgoló tűt és cérnát, belekezdek végre a dologba. :)
    Örülök, hogy tudod tartani magad, mondtam én, hogy menni fog az! ;) (A centik alapján gyakorlatilag én is tartom magam, pedig néha sok minden baromságot megeszek... "egyem meg ezt a vizsgaidőszakot...")
    A diós csigádnak is örülök, szerintem mentek egy receptet, és majd megmutizom anyunak. :D A baracklekvár és a dió tényleg mennek egymáshoz. :) Egyébként mi tojással szoktuk lekenni az ilyeneket... :D

    VálaszTörlés
  3. Most van valamelyik kuponos oldalon jógás kupon ;)
    A csiguszról legközelebb kéééépet! :)
    A cipőcskék nagyon tutik. Mókásan néznek ki! ;)

    VálaszTörlés