2013. április 6., szombat

Heti étkek + 1 recept


Húsvét hétfő, családi ebéd, a szokásos
Kedd: kínai
szerda-csütörtök: káposztás csirke
péntek: krumplis tészta
szombat: borsófőzelék tükörtojással
vasárnap (hétfő): orjaleves sok zöldséggel és házi csigatésztával, főtt karaj krumplipürével és almaszósszal

Káposztás csirke:  családi recept



érdekes, de harmonikus ízkombináció: kapros-fokhagymás-tejszínes.

Egy egész csirke feldarabolva, enyhén meglisztezve és kevés olajon vagy zsíron gyorsan megpirítva. A maradék zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, só, bors, csirke vissza a hagymára, kaprozni, fokhagymázni, hozzáadni a laskára vágott káposztát és felönteni kis alaplével vagy vegetás lével, vagy vízzel.  Mikor megpuhult a csirke, egy jó adag kaprot és fokhagymát elkeverünk tejszínnel vagy tejföllel és ráöntjük a csirkére, kicsit összefőzzük és kész! Tetszőleges körettel tálaljuk, laktató, nagyon finom! ( kellően besűrűsödik a csirkére került liszt miatt, de akár le is spórolható, kalória szempontból)

Edzés nem volt :(
De lesz majd :)
Rácuppantunk egy sorozatra és azt nézzük éjjel, nappal, nemsokára elfogy, majd akkor...
Kilók: 65, elkaptam valami gyors lefolyású ámde annál vehemensebb vírust, az étvágyamat azonban nem gátolta :)) K leadott 2 kilót a vírustól...

3 megjegyzés: