Lisztmentes Sacher
nem túlzás, ez valóban az!
a piskótáshoz: ( 25 centis kapcsos formában szoktam sütni, kb. 15 szelet)
7 tojás különválasztva
másfél tábla jó étcsoki
16 deka cukor
20 deka darált dió
10 deka vaj
1 csomag sütőpor, só, vanília (cukor vagy kivonat vagy rúd)
A vajat és 10 deka cukrot jó habosra felver (addig csoki felolvaszt), majd a sárgákat egyenként hozzáad.
Fehérje egy csipet sóval és a maradék 6 deka cukorral jó keményre felver.
Lisztet átszitál a sütőporral és mindent szép óvatosan összekever, be a sütőbe, közepes lángon, tűpróbáig süt, 25 perc.
Ha kihűlt félbevágni egész üveg házi baracklekvárral megkenni, előtte meg lehet locsolni a piskótát valamilyen finom likőrrel, én meggyel szoktam.
Jöhet a máz: (sokféleképpen lehet most így)
a maradék fél tábla csokit felolvasztani, bele vaj vagy kókuszvaj olyan 3-5 deka, 2-3 evőkanál kakaó ugyanannyi cukor, 1-2 evőkanál víz, szép simára keverni, rákenni a tortára, oldalra is. pirított, szeletelt mandulával jól megszórni.
Tömény csoki íz, savanykás lekvár, kiadós, nem diétás :)
Áldott ünnepet kívánok!
Alvásklinika
2 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése